Plegt Vos Software

Plegt-Vos Software

Binnen een kwartier een compleet werkende omgeving kunnen neerzetten in PaaS+

Plegt-Vos Bouwgroep is een landelijke bouwonderneming met zo'n 450 medewerkers. Het bedrijf loopt graag voorop in nieuwe innovaties en ontwikkelingen in de bouw. IT speelt daar ook een belangrijke rol in.
Terug naar overzicht

Plegt-Vos stelt zich als bouwer ten doel om de wensen van morgen te verwerken in de oplossingen van vandaag. Een krachtige ambitie, die je terugziet in allerlei vernieuwende concepten, producten en diensten. Gerben Grootenhuis, Projectmanager ICT: "Als innovatief bouwbedrijf hebben wij een IT-landschap nodig dat ook innovatiegericht is. Previder biedt ons daarin al jaren de ondersteuning waaraan we behoefte hebben."

Waarom zelf software ontwikkelen?

Dat Plegt-Vos alle softwareontwikkeling in eigen huis doet, is een bewuste keuze. Gerben: "Als eigenzinnige bouwonderneming willen wij onze processen niet aanpassen aan de beperkingen van bestaande software. We willen software die ons proces ondersteunt. Als dat met bestaande software niet lukt, ontwikkelen we het zelf." Joost, Application Developer bij Plegt-Vos, knikt: "Een groot voordeel van zelf ontwikkelen is ook dat je applicaties goed op elkaar kunt laten aansluiten. Bovendien kun je op een heel veilige manier informatie ontsluiten voor bepaalde partijen."

Plegt-Vos ontwikkelt zelf applicaties voor bijvoorbeeld:

  • Kwaliteitsregistratie en bouwplaatsmanagement
  • Back-officemedewerkers die dagelijks onderhoud uitvoeren
  • De aansturing van de servicemonteurs
  • De complete klantreis van toekomstige bewoners

Continu op zoek naar de grenzen

Joost en zijn collega's waren al een tijdje op zoek naar een middel om hun softwareontwikkeling in een stroomversnelling te brengen. "Als ontwikkelteam zoeken wij continu de grenzen op, zowel softwarematig als hardwarematig. Voorheen hadden we een omgeving waarin we onze applicaties zelf met de hand moesten beheren. De wens om dat te automatiseren was eigenlijk de eerste aanleiding om met Previder te gaan kijken naar de mogelijkheden van PaaS+."

PaaS+

“Een van de grootste voordelen van Previder PaaS+ is dat we binnen een kwartier een compleet werkende omgeving kunnen neerzetten.”

Gerben Grootenhuis - Projectmanager ICT

De meerwaarde van PaaS+

Bij het automatiseren van processen zit wat Joost betreft precies de meerwaarde van PaaS+. "Voor onze applicaties gebruiken we de low-code software Mendix. Het mooie daarvan is dat je in no-time kunt komen van een idee tot iets werkends. Na wat experimenteren hadden we de Mendix-omgeving op het PaaS+-platform al snel stabiel genoeg om hem voor alle applicaties te gaan gebruiken. Een van de grootste voordelen die PaaS+ ons als developers oplevert, is dat we binnen een kwartier een compleet werkende omgeving kunnen neerzetten. In het verleden moest je daarvoor eerst een serveraanvraag doen. Dan moest de server nog worden klaargezet en ingericht... je was zo een paar weken verder. Nu kunnen we direct doorschakelen."

Ontzorging en schaalbaarheid

Voor Plegt-Vos' IT-beheerder Bram Jansen betekent de PaaS+-omgeving vooral ontzorging. "Ik heb er weinig omkijken naar. Ontwikkelaars maken zelf omgevingen aan en kunnen die ook zelf beheren en updaten. Joost heeft dat helemaal geautomatiseerd. Het enige wat ik hoef te doen, is zorgen dat de firewallregels tussen ons IaaS-platform en PaaS+ in orde zijn, zodat de platforms met elkaar kunnen communiceren. Ook de schaalbaarheid vind ik een groot voordeel. Daardoor kun je de capaciteit en de kosten goed in balans houden. Voor bepaalde applicaties maken we ook gebruik van de mogelijkheid van autoscaling, dan gaat op- en afschalen helemaal automatisch."

Van bouwbedrijf naar IT-bedrijf?

Tot slot nog een vraag aan Gerben: is Plegt-Vos eigenlijk niet meer een IT-bedrijf aan het worden dan een bouwbedrijf? "Bouwen is en blijft onze core business. Maar bouwen kan niet meer zonder goede ondersteuning door IT. Als IT-afdeling willen wij zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan beheer. We willen focussen op het optimaliseren van bestaande processen en het ontwikkelen van nieuwe oplossingen. Allemaal met als doel om te beantwoorden aan onze visie en missie: vormgeven aan woon-, werk- en leefplezier. Previder helpt ons daar uitstekend bij."

Oplossingen bij Plegt-Vos Software

Platform as a Service

Voor Plegt-Vos' IT-beheerder Bram Jansen betekent de PaaS+-omgeving vooral ontzorging. "Ik heb er weinig omkijken naar. Ontwikkelaars maken zelf omgevingen aan en kunnen die ook zelf beheren en updaten.

Meer over Plaform as a Service