Mobidot

Dienstverlening op een kostenefficiënte manier doormiddel van IT

Mobidot analyseert het reisgedrag van mensen en brengt het in kaart. Volgens Frank Ophuis, oprichter en directeur van Mobidot, was de samenwerking met Previder een noodzakelijke stap om de dienstenverlening op een kostenefficiënte manier te kunnen doen en schaalbaar te maken.
Terug naar overzicht

Verzamelde mobiliteitsinformatie

Door de wetenschappelijke achtergrond van Mobidot is het bedrijf in staat om de verzamelde mobiliteitsinformatie over mensen op grote schaal te verrijken met aanvullende data. Ophuis: "Door de sensoren in smartphones kunnen we volledig automatisch een heel gedetailleerd profiel van deelnemers opbouwen. Die informatie verzamelen we in onze back-end in het datacenter van Previder, waar alles wordt gecombineerd met andere data, zoals geo-informatie, neerslag, temperatuur en werkroosters. Met onze eigen software en algoritmes kun wij hier big data analyse op toepassen, die voor zowel overheden als particuliere organisaties waardevolle inzichten oplevert."

Onze datacenters

"Previder levert ons naar tevredenheid de flexibel schaalbare infrastructuur waarmee wij onze diensten kunnen leveren."

Frank Ophuis -

Voor Mobidot is het uiterst belangrijk dat de infrastructuur uiterst veilig is. Ophuis: "Wij werken veel met privacygevoelige data. Je verzamelt immers allerlei persoonlijke gegevens van mensen. Ook op dit vlak heeft Previder zijn zaken goed op orde, met alle noodzakelijke certificeringen en een managed firewall. Verder is het ook een prettige gedachte dat je data bijvoorbeeld niet in China staat, maar gewoon in een Nederlands datacenter. We krijgen daar ook regelmatig vragen over van klanten."

IaaS

Oplossingen bij Mobidot

Infrastructuur as a Service

Previder levert een flexibel schaalbare infrastructuur waarmee Mobidot haar diensten kan leveren.

Meer over Infrastructure as a Service

Veilig werken

Op het gebied van veiligheid heeft Mobidot de zaken nu goed op orde, met alle noodzakelijke certificeringen en een managed firewall.

Meer over IT security