Bolsius header

Bolsius

Sfeer en warmte: een beleving met continuïteit

Bolsius. Wie kent het familiebedrijf niet? Al ruim 150 jaar verspreiden ze met hun (geur)kaarsen en geurstokjes sfeer, licht en warmte in – inmiddels - meer dan 50 landen en met ruim 1000 medewerkers. Sfeer is hun passie, de motivatie om het thuis voor iedereen, iedere dag weer een beetje gezelliger te maken. IT is ‘slechts’ een noodzakelijkheid...
Terug naar overzicht

IT is niet de kerntaak van Bolsius, maar wel een ontzettend belangrijke vereiste om te kunnen produceren en hun producten overal ter wereld in de schappen te krijgen. Zonder een stabiele, betrouwbare IT-omgeving ligt dus ook de sfeer plat. De zoektocht naar een betrouwbare IT-partner die hierin kan ondersteunen, ging van start…

Onze datacenters

Dwain Hutten, IT Infrastructure & Operations Manager Bolsius, vertelt: “Voor Bolsius zijn continuïteit, vernieuwing en duurzaamheid ontzettend belangrijk. Daarvoor hebben we de juiste technologie nodig en een partner die ons hiervan kan voorzien. Er komt geen order binnen, er gaat geen vrachtwagen rijden en er ligt geen kaars in de schappen als dit niet goed geregeld is. Laat staan dat we ons kunnen richten op vernieuwing, nieuwe wensen van de consument, duurzaamheid of thuiswerkwensen van onze medewerkers.” Bolsius focust zich op het verspreiden van sfeer op internationaal niveau, maar is geen gespecialiseerde IT-partij. “We zijn gewoon niet groot genoeg om dit allemaal zelf te doen. We hebben een partij nodig die weet wat er nodig is om onze internationale processen te ondersteunen én optimaliseren. Een partij die ons 24/7 van dienst is en waarop wij kunnen rekenen als er eens iets aan de hand is”, aldus Marc Jurriens, Group ICT and MasterData Manager bij Bolsius.

Verhuizen naar Previder’s Twin Datacenters

Maar hoe zag de IT-omgeving eruit voordat er naar een IT-partner werd gezocht? Dwain: “In 2016 hadden we nog twee on-premise serverruimtes in Schijndel. Er waren echter verbouwingsplannen en Bolsius zou naar een nieuw pand verhuizen. Wat gebeurt er dan met die servers? En hoe houden we de boel in de lucht? We zijn goed in kaarsen maken, maar gaan niet weer twee nieuwe serverruimtes opzetten. Dat was het moment dat we besloten op zoek te gaan naar een partner. Previder was met haar twee betrouwbare, geografisch gescheiden, Nederlandse datacenters een logische keuze voor colocatie. Onze processen mogen nooit stil liggen, dus redundantie was voor ons topprioriteit. Alles is redundant uitgevoerd, ook de verbindingen op internationaal niveau. Voor ons was dat belangrijk, omdat wij ook in het buitenland actief zijn. Internationale verbindingen zijn een uitdaging, maar Previder ging die graag aan. Zij boden ons continuïteit en beschikbaarheid, waardoor wij 24/7 kunnen produceren, transporteren, thuiswerken, etc.”

Previder weet: wanneer wij bellen, is er echt iets aan de hand. Ze gaan meteen aan de slag. Ze voelen die verantwoordelijkheid. Als we een uitdaging hebben, dan hebben we die samen.

Marc Jurriens - Group ICT and MasterData Manager bij Bolsius

“Uitdagingen? Die zijn er wel, maar die hebben we samen!”

Het feit dat het goed klikt tussen Bolsius en Previder, komt misschien wel doordat er veel overeenkomstige waarden zijn. Zo staan betrouwbaarheid, betrokkenheid én toegankelijkheid bij beide partijen hoog in het vaandel. Dwain vertelt: “We zijn een familiebedrijf en zijn een bepaalde manier van communiceren gewend. We houden van laagdrempeligheid, verantwoordelijkheid en snel schakelen. Daarin hebben we Previder gevonden. Het voelt alsof we een gelijkwaardig team zijn. Of we nou contact hebben met de binnendienst of de technische mensen van core: het voelt als één. We communiceren via telefoon, mail of zelfs WhatsApp.” Marc voegt daaraan toe: “De harde eisen die wij stelden aan de IT, daaraan konden ook een aantal andere partijen wel voldoen. Ik hecht vooral veel waarde aan de samenwerking en het snelle schakelen. Bij veel andere partijen kom je binnen bij een helpdesk en word je in een hoek gezet. Ze stellen de standaard vragen en snappen vaak de impact op je business niet. Previder is niet gefocust op tickets, maar op beloftes. Ze weten dat wanneer wij bellen, er echt iets aan de hand is. Ze gaan meteen aan de slag. Ze zijn zelfstandig en voelen die verantwoordelijkheid. Als we een uitdaging hebben, dan hebben we die samen.”

Een partnership voor de toekomst

Bolsius en Previder werken ondertussen al jaren samen als een team. Blijft dat zo? “In 2020 hebben we wat aanpassingen moeten doen in onze omgeving. Daarvoor moesten we het contract openbreken. We hebben toen meteen besloten het contract te verlengen tot het voorjaar van 2029. We gaan namelijk graag voor een langdurige commitment als een samenwerking goed voelt. Een beter bewijs van het feit dat we tevreden zijn, is er niet. Ik denk dat dit partnership bijdraagt aan onze missie om op een duurzamere manier de wereld licht en warmte te geven”, benadrukt Marc. Ook het feit dat Previder graag meedenkt en nadenkt over ontwikkelingen in de toekomst, weegt daarin mee. Dwain: “De wereld staat niet stil. Er is continu verandering. Ook wij moeten vernieuwen, verduurzamen en er bijvoorbeeld voor zorgen dat onze medewerkers er warmpjes bij zitten als zij vanuit huis werken. Previder snapt dat en is voor ons een sparringpartner. Als wij plannen hebben en inspelen op bepaalde ontwikkelingen, dan denken ze mee en sluiten zij aan met passende IT-plannen. Samen zijn we echt een A-team.”