Vulnerability scan

Al doe je nog zo je best om je informatiebeveiliging op orde te hebben, er kan altijd nog ergens een kwetsbaarheid in je netwerk te vinden zijn. En je wilt niet dat die gevonden wordt door mensen met slechte bedoelingen. Met een vulnerability scan kunnen we zulke kwetsbaarheden opsporen en advies geven over hoe je ze aanpakt.
Vraag de scan aan

Previder biedt een vulnerability scan die zwakke plekken in jouw netwerk identificeert. Dankzij deze scan kun je precies zien waar je je systemen nog beter kunt beveiligen. We scannen als het ware jouw complete security. Je krijgt een rapport met de gevonden problemen en advies over hoe je ze oplost. Zo weet je zeker dat jouw computers en netwerk goed beschermd zijn tegen hackers. Onze experts kunnen je helpen om de gevonden problemen op te lossen.

Download gratis e-book

Identificeer direct kwetsbaarheden

Leg risico’s bloot in je netwerk met de vulnerability scan, bijvoorbeeld in workstations, servers en firewalls.

Bepaal sneller prioriteiten

Niet alle kwetsbaarheden zijn even urgent. De vulnerability scan kan helpen in te schatten welke acties als eerste moeten worden opgepakt.

Voldoe aan compliancy-richtlijnen

Bij het ontdekken van kwetsbaarheden ben je op grond van diverse compliancy-richtlijnen vaak verplicht daarover te rapporteren. De vulnerability scan helpt je aan deze verplichting te voldoen.

Wat is een vulnerability scan?

Bij een vulnerability scan wordt er een geautomatiseerde netwerkscan gedraaid binnen een of meerdere IT-netwerksegmenten. Deze netwerkscan is nuttig wanneer je inzicht wilt hebben in de aanwezige zwakheden van je IT-omgeving. Het is ook een goed startpunt voor verdere stappen om de veiligheid van je IT te verbeteren.

Hoe werkt een vulnerability scan?

De vulnerability scan wordt in je netwerk uitgevoerd door slimme technologie die de technische kwetsbaarheden in je omgeving blootlegt. De scan gaat verder dan alleen het controleren van de servers. Ook alle andere netwerkapparatuur – zoals workstations, routers, printers en mobiele devices – behoren tot de analyse. Na de security scan wordt de uitkomst besproken door een van onze securityconsultants. De consultant licht de bevindingen toe en geeft adviezen over hoe kwetsbaarheden kunnen worden aangepakt.

Duidelijke kosten

Bij Previder betaal je voor een vulnerability scan één vast bedrag. In de prijs zijn het gebruik van de scannersoftware, de rapportage en het advies inbegrepen. De uitkomsten van de scan geven een goed en volledig inzicht in eventuele kwetsbaarheden in je IT-netwerk. Kortom: je weet precies wat het kost en wat je daarvoor krijgt.

Meer over security operations

Put uit de kennis van ervaren security professionals

Previder beschikt over een groep zeer ervaren consultants die samen het securityteam vormen. Onze consultants zullen, als onderdeel van de scan, het scantraject afsluiten met een op maat gemaakt advies om informatiebeveiliging naar een hoger level te brengen.

Niet aan je lot overgelaten

De scan is vanwege de scherpe pricing een ideaal startpunt om het informatiebeveiligingsniveau van je organisatie te toetsen en een plan van aanpak te maken voor verbeteringen. Previder kan daarnaast ook ondersteunen bij de benodigde vervolgstappen. Je staat er dus nooit alleen voor. Vraag gerust een gesprek aan om te kijken waar jouw organisatie mee geholpen is.

Meer over informatiebeveiliging

Aansluitend op de Vulnerability Scan

Naast de vulnerability scan biedt Previder nog meer diensten om de veiligheid en beschikbaarheid van jouw IT en data te waarborgen.

Back-up oplossingen

Bij Previder bewaar je veilig je back-up in onze duurzame, carrier-neutrale datacenters. Dankzij een combinatie van twee datacenters kunnen bij Previder IT-oplossingen met de hoogst mogelijke beschikbaarheid worden gebouwd. Zo kun je ook bij calamiteiten snel beschikken over je waardevolle data.

Back up oplossingen

Bedrijfscontinuïteit garanderen

De beschikbaarheid van je IT is van cruciaal belang voor de continuïteit van je organisatie. De gevolgen van downtime kunnen namelijk desastreus zijn. Verlies van data, medewerkers die niet meer kunnen werken en omzetverlies zijn de grootste risico's. Previder helpt organisaties de bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Whitepaper Business Continuity

Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging begint bij bewustwording binnen de hele organisatie. Je kunt je techniek nog zo goed op orde hebben, als je medewerkers de gevaren niet weten te herkennen, is de techniek nutteloos.

IT security

Een vulnerability scan voor jouw sector

De vulnerability scan van Previder sluit aan op de specifieke behoeften van ieder marktsegment.

Vulnerability scan voor de zakelijke markt

Vulnerability scan voor de zorg

Vulnerability scan voor corporaties

Vulnerability scan voor ontwikkelaars

Vulnerability scan voor de zakelijke markt

Met een Vulnerability Scan van Previder kun je er zeker van zijn dat jouw bedrijfsnetwerk is beschermd tegen potentiële kwetsbaarheden.

Lees meer

Vulnerability scan voor de zorg

Onze vulnerability scan detecteert en identificeert potentiële kwetsbaarheden in jouw systemen, zodat je proactief maatregelen kunt nemen om jouw patiënten en gevoelige informatie te beschermen tegen cyberaanvallen.

Lees meer

Vulnerability scan voor corporaties

In de corporatiewereld gaat het bij data vaak om privacygevoelige gegevens van bijvoorbeeld huurders. Previder is BIC 3.0-compliant. Dat betekent dat deze data aantoonbaar veilig is in onze datacenters.

Lees meer

Vulnerability scan voor ontwikkelaars

De vulnerability scan van Previder is de ideale tool voor softwareontwikkelaars om applicaties te beschermen tegen potentiële beveiligingsrisico's en de veiligheid van gebruikers en bedrijfsgegevens te waarborgen.

Lees meer
  • Vraag direct een vulnerability scan aan.
    • Ontdek kwetsbaarheden
    • Bepaal snel prioriteiten
    • Voldoe aan de richtlijnen
    • Beveilig jouw netwerk

10 jun. 2024

Veilig werken met digitale werkplekken? Dit kun je doen

Cybersecurity is tegenwoordig een breed speelveld dat ook nog continu in beweging is. Wat is essentieel voor een solide beveiliging van jouw digitale werkplekken?
Lees meer
6 jun. 2024

Waarom het een goed idee is om IT zoveel mogelijk te outsourcen

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om het dagelijks beheer van IT grotendeels uit te besteden. Maar waarom gaat het eigenlijk zo goed met het outsourcen van IT? En waarom is het waarschijnlijk ook voor jouw organisatie een goed idee?
Lees meer
6 jun. 2024

NIS2 liveblog - continue updates!

Wat is NIS2 en wie moet er wat mee? In dit blog geven we je continue updates en duiding.
Lees meer
Previder
Vraag de scan aan
Direct aanvragen
Aanvragen
Vraag de scan aan