Focus op je kerntaken

IT-architectuur: Architecture as a Service

Bij Previder kun je op abonnementsbasis gebruikmaken van de diensten van ervaren IT-architecten. Met deze service rondom IT-architectuur, genaamd Architectuur as a Service, helpen wij de zakelijke behoeften van jouw organisatie te vertalen naar heldere inzichten en effectieve IT-oplossingen.
Neem contact op
IT-architectuur

Wat is IT-architectuur en wat is Architectuur as a Service?

Met Architectuur as a Service bieden wij jouw organisatie deskundige ondersteuning op het gebied van IT-architectuur, zoals: hoe richt je je IT-infrastructuur in? Ook zorgen we ervoor dat je op de hoogte blijft van markttrends die kansen kunnen bieden om je bedrijfsvoering te optimaliseren. Dat doen we met een team waarin ervaren IT-architecten met verschillende achtergronden hun expertise samenbrengen.

IT architectuur as a service

Waarom IT-architectuur ?

Bij hedendaagse bedrijven en organisaties zijn de visie, missie en strategie over het algemeen helder geformuleerd. Maar hoe richt je de IT-architectuur er optimaal op in? Veel organisaties hebben daar geen dedicated expert voor in dienst. Dat kan verschillende redenen hebben. Misschien is er geen budget voor of zou er voor zo’n IT-architect niet voldoende werk zijn binnen de organisatie. Het kan ook zijn dat er vanwege de complexiteit behoefte is aan meer expertise dan één architect in huis kan hebben.

Wat de reden ook is, Previder biedt de oplossing. Met Architectuur as a Service bieden we jouw organisatie een gestructureerde en strategische benadering om IT-initiatieven te plannen, implementeren en optimaliseren, zonder de overhead van het in dienst nemen van eigen architecten.

Neem contact op

Kostenbesparing

IT-architectuur helpt organisaties om investeringen in IT-oplossingen beter te laten aansluiten bij de zakelijke behoeften. Dit kan leiden tot kostenbesparingen, doordat er minder fouten worden gemaakt en er geen overbodige investeringen worden gedaan.

IT op orde

IT-architectuur zorgt voor een integrale kijk op IT-omgevingen. Dit leidt tot betere beheersbaarheid, flexibiliteit en voorspelbaarheid van IT-systemen.

Grip op IT

IT-architectuur helpt organisaties om inzicht te krijgen in hun IT-omgevingen en om de controle te houden over IT-projecten.

Security

IT-architectuur is een belangrijke basis voor een goed securityniveau. Een goede IT-architectuur zorgt ervoor dat IT-systemen goed beveiligd zijn en dat er geen kwetsbaarheden zijn.

Innovatie

IT-architectuur helpt organisaties om nieuwe technologieën te identificeren en toe te passen. Dit kan leiden tot nieuwe mogelijkheden voor de organisatie.

Wat zijn de voordelen van IT-architectuur?

Kostenbesparing

In onze benadering van Architectuur as a Service gaan we uit van het motto ‘eerst denken, dan doen’. In het architectuurmodel dat wij hanteren, beginnen we bij de businessdoelstellingen. Daaruit destilleren we de informatiebehoefte en daarmee de applicatiestrategie. Vervolgens koppelen we daar technologie aan vast. En pas dan gaan we op zoek naar passende oplossingen. Deze benadering werkt kostenbesparend. Je voorkomt investeringen die niet opleveren wat je hoopt.

IT architectuur op orde

Onze integrale kijk op IT-architectuur leidt tot betere beheersbaarheid, flexibiliteit en voorspelbaarheid van je IT-infrastructuur en het bovenliggende applicatielandschap.

IT-infrastructuur


Grip op IT

Veel organisaties hebben geen idee waarvan ze eigenaar zijn op IT-gebied. Met als gevolg dat zaken fout lopen en onderdelen niet meer op elkaar aansluiten. Er is dan al gauw sprake van een groeiende ‘technische schuld’, en het oplossen daarvan wordt lastiger en kostbaarder naarmate de tijd vordert. Met periodieke ondersteuning via Architectuur as a Service kun je dit voorkomen en krijg je grip op IT.

Security

Grip op IT is ook een voorwaarde voor het securityniveau dat jouw organisatie verdient. Echte veiligheid vraagt om een transparante en goed opgebouwde architectuur die up-to date is. Architectuur as a Service is hét middel om daarin te voorzien. Binnen de organisatie zorgt Architectuur as a Service bovendien voor awareness op bestuursniveau. Van daaruit zal er automatisch meer bereidheid ontstaan om te investeren in awareness op medewerkersniveau.

Twee typen IT-architectuur sessies

We bieden twee typen sessies aan rondom onze IT-architectuur oplossing.

1. Strategische sessies

Voor deze inspirerende sessies draag jij onderwerpen aan die je relevant acht, waarna wij je informeren over nieuwe markttrends en mogelijkheden die daarbij aansluiten. In deze sessies kijken we naar onderzoeken van partijen als Gartner en IDC, maar ook naar rapportages van banken en andere toonaangevende organisaties. Wat staat jullie in jullie markt te wachten? Em hoe vertaal je dat door naar concrete stappen op IT-gebied?

2. Architectuurondersteuning

In deze sessies (voor met name de wat meer technische onderlegde medewerkers) helpen onze experts je bij zaken als het opstellen van begrotingen, het evalueren van IT-wijzigingen, het verfijnen van IT-visies en het bespreken van de relevantie van markttrends voor de organisatie. We stellen daarbij prikkelende vragen. Waarom zou je een bepaalde verandering willen? Wat zijn de voor- en nadelen? En wat zijn eventuele alternatieven?

Vraag een sessie aan

Key info over IT-architectuur van Previder

• Kosteneffectieve expertise

Profiteer van de expertise van ervaren IT-architecten, zonder de kosten en verantwoordelijkheden van het in dienst nemen van architecten.

• Continuïteit & beschikbaarheid

Jouw IT-architectuur wordt geborgd door een pool van IT-architecten met diverse achtergronden, van bedrijfskundig tot technologisch.

• Strategische begeleiding

Architectuur as a Service helpt bij het bepalen van de juiste koers en geeft richting aan IT-initiatieven die passen bij de bedrijfsdoelen.


• Coherentie en samenhang

Architectuur as a Service bewaakt de coherentie tussen bedrijfsstrategie, IT-strategie, informatievoorziening en ICT.

• Reductie van complexiteit

Met een gestructureerde aanpak helpt Architectuur as a Service bij het verminderen van complexiteit in IT-omgevingen.

• Innovatie en herkenning van kansen

Identificeer mogelijkheden om nieuwe technologieën toe te passen, terwijl de coherentie met bestaande processen behouden blijft.

IT-architectuur die past bij jouw sector

Previder biedt IT-architectuur voor verschillende marktsegmenten.

IT-architectuur voor de zorg

IT-architectuur voor corporaties

IT-architectuur voor de zakelijke markt

IT-architectuur voor de zorg

Voor alle verschillende typen zorginstellingen bieden we IT-architectuur aan. Kijk voor informatie over wat we voor jouw zorgorganisatie kunnen betekenen op onze marktenpagina over de zorg.

Lees meer

IT-architectuur voor corporaties

Met Architecture as a Service zorgen we ervoor dat je BIC 3.0 & BIC 4.0-compliant bent. Kijk voor informatie over wat we voor jouw woningcorporaties kunnen betekenen bij onze succesverhalen.

Lees meer

IT-architectuur voor de zakelijke markt

Onze professionals zorgen ervoor dat jouw IT-architectuur aansluit bij de zakelijke behoeften en targets van jouw organisatie. Bekijk wat we voor jouw zakelijke organisatie kunnen betekenen.

Lees meer
Private cloud public cloud
23 apr. 2024

Public cloud of private cloud: wat past bij jouw organisatie?

Als jij je IT-omgeving naar de cloud wil brengen, kies je dan voor de public cloud bij een hyperscaler, de public cloud bij Previder of de private cloud van Previder?
Lees meer
Digitale transformatie
18 apr. 2024

Omarm de digitale transformatie met een stabiel IT-fundament en een digitale werkplek

De digitale transformatie vraagt nogal wat van organisaties. Anywhere en anytime werken, is ondertussen een vereiste. Previder ondersteunt dit vanuit haar eigen datacenters en met 350 IT-specialisten.
Lees meer
Cloudfest 2024 AI en informatiebeveiliging
16 apr. 2024

Cloudfest 2024: AI vs informatiebeveiliging

Dit jaar stond Cloudfest in het teken van twee zeer dominante thema's: AI en informatiebeveiliging. We nemen je er graag in mee!
Lees meer