Terug naar overzicht
Nieuws

Previder zorgt met online werkomgeving voor continuïteit polikliniek DermaHaven

Previder heeft een volledig nieuwe online werkomgeving gerealiseerd voor DermaHaven, inclusief hosting van het elektronisch patiëntendossier (EPD) TIMEFF. Daarnaast heeft Previder de kliniek voorzien van de benodigde hardware, zoals printers, scanners en internetverbindingen. DermaHaven is de doorstartende polikliniek van het Havenziekenhuis en is een dochteronderneming van het Erasmus MC.
IT voor de Zorg
DermaHaven

De nieuwe polikliniek beschikt nu over een digitale werkomgeving met daarin de koppeling met TIMEFF, waarin alle informatie over patiënten en behandelingen te vinden is. De nood was hoog voor een nieuwe werkomgeving, want in oktober 2017 is het Havenziekenhuis opgehouden te bestaan als zelfstandig volledig ziekenhuis. Toen in oktober bleek dat DermaHaven geen gebruik meer kon maken van het EPD van het Erasmus MC moest de polikliniek op zoek naar een nieuwe applicatie en de bijbehorende hosting. Binnen drie maanden werd een nieuwe werkomgeving gerealiseerd inclusief het EPD van TIMEFF en daarbij werden de patiëntgegevens uit het oude EPD meegenomen. In december is er een doorstart gemaakt met DermaHaven als poliklinisch centrum en heeft de kliniek geen problemen ondervonden met de continuering van de patiëntgegevens.

Liam Verheul, commercieel directeur van TIMEFF vertelt: “Toen DermaHaven aangaf binnen drie maanden een volledig functionerend EPD nodig te hebben, hebben wij alles op alles gezet om dat te realiseren. Door er met alle betrokken partijen – DermaHaven, Previder en TIMEFF – hard aan te trekken, hebben wij ervoor dat de patiëntzorg gecontinueerd werd. Het was extra uitdagend omdat we zowel de uitgaande als ingaande conversie moesten uitvoeren.”

Werkplek Online

Eric Schut, accountmanager zorg bij Previder: “We hebben een hechte samenwerking met TIMEFF en hebben bij meerdere zorginstellingen deze applicatie geïmplementeerd in Werkplek Online, onze digitale werkplek. Via de webbrowser kunnen de zorgspecialisten van DermaHaven altijd en overal inloggen op de digitale werkomgeving. Binnen één klik hebben ze toegang tot alle applicaties en zorgsystemen, zoals TIMEFF dat vanuit ons datacenter wordt aangeboden. Dankzij de doorstart moesten Previder en TIMEFF razendsnel handelen en hebben we binnen drie maanden gezorgd voor een soepele implementatie."

De digitale werkplek Onze datacenters

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zorg
-IT security
-Digitale werkplek

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.