Terug naar overzicht
Nieuws

Previder Corporaties: Een digitale werkplek introduceren en optimale beveiliging realiseren

De coronapandemie heeft de noodzaak van overal kunnen werken in een stroomversnelling gezet. Veel corporaties staan daarom voor de vraag: hoe omarmen wij de cloud zodat medewerkers thuis net zo goed kunnen werken als op kantoor? Previder Corporaties helpt corporaties bij het maken van deze stap en vertelt hier op CorporatiePlein meer over, en wij spraken alvast met accountmanager Thomas Rombout.
IT voor Corporaties

Previder Corporaties op CorporatiePlein 2021

Op 23 september staan er bij Previder Corporaties twee onderwerpen centraal, vertelt Thomas. “Allereerst de Corporatie Werkplek. Dit is een volledig digitale, maar ook fysieke werkplek, speciaal ontwikkeld voor woningcorporaties. Met deze werkplek hebben corporaties een nieuwe moderne werkplek die gereed is voor de toekomst. Hierdoor kunnen medewerkers productief werken én hebben we het vertrouwen van een betrouwbaar ICT fundament. Previder Corporaties levert IT voor corporaties. Een onderdeel hiervan is de digitale werkplek als maatpak voor jouw corporatie.”

De digitale werkplek

Datalekken en cyberaanvallen voorkomen

“Daarnaast vertellen we op onze stand over het voorkomen van datalekken en cyberaanvallen met het Previder Corporaties security framework,” gaat Thomas verder. “Alle woningcorporaties zijn een potentieel doelwit voor cybercriminelen. De verwachting is dat cybercriminaliteit in de komende jaren zal toenemen. Dit komt omdat steeds meer diensten gedigitaliseerd zijn, maar ook omdat de tooling en diensten om een aanval te plaatsen steeds toegankelijker worden. Het is van belang IT-infrastructuur zo goed mogelijk te wapenen tegen cybercriminaliteit en processen, data en IT-componenten regelmatig te toetsen of deze voldoen aan de laatste security standaarden. Een optimale beveiliging wordt niet gerealiseerd met alleen een firewall. Beveiliging moet veel breder aangepakt worden, zodat bijvoorbeeld ook de mensen in de organisatie ‘security aware’ worden en er regelmatig controls worden uitgevoerd of de security nog wel optimaal is ingericht.”

Meer over IT security

Previder Corporaties is te vinden op stand 11 op CorporatiePlein.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor corporaties
-IT security
-Digitale werkplek

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 030 252 2221, of via onze contactpagina.