Terug naar overzicht
Nieuws

Microsoft beëindigt extended support voor SQL server 2014

Microsoft beëindigt haar extended support voor SQL server 2014 op 9 juli 2024.

Wat betekent het einde van de extended support?

Dit houdt in dat er geen beveiligingsupdates meer zullen worden uitgebracht voor deze versie, wat potentiële beveiligingsrisico's en compliance-problemen met zich mee kan brengen.

Wat zijn de risico’s?

Het grootste risico van het blijven gebruiken van het niet-ondersteunde product is dat eventuele nieuwe beveiligingslekken niet meer worden gepatcht door Microsoft. Hierdoor ben je kwetsbaar voor aanvallen. Bovendien kan het gebruik van niet-ondersteunde software leiden tot compliance-problemen, vooral in sectoren waar strenge regelgeving geldt.

Wat zijn de volgende stappen?

Als je momenteel nog gebruikmaakt van deze versie van SQL Server, adviseren we je sterk om te upgraden naar een nieuwere versie óf over te stappen naar een cloudgebaseerde oplossing zoals Azure SQL Database. Deze opties bieden voortdurende support en ontvangen regelmatig beveiligingsupdates om je systemen veilig te houden.

Indien je nog niet kunt migreren naar een nieuwere SQL database server, is het mogelijk om een abonnement op Extended Security Updates af te nemen. Hiermee blijf je na de aangegeven einddatum tegen betaling beveiligingsupdates voor de SQL Server 2014 ontvangen.

Door stappen te plannen, zorg je ervoor dat je systemen veilig en compliant blijven. Onze specialisten helpen je hier graag bij. Neem voor meer informatie of een upgrade tijdig contact op met je contactpersoon.