Terug naar overzicht
Nieuws

Effectiviteit en productiviteit verhogen met Microsoft 365 Copilot

Wat kan Microsoft 365 Copilot voor jouw organisatie betekenen? Verhoog de effectiviteit en productiviteit van jouw organisatie. Lees hier alles over het licentiemodel en de kosten.
Microsoft 365 Copilot Previder

Wat is Microsoft 365 Copilot?

Microsoft Copilot is een AI-gedreven assistent die je binnen een organisatie kan helpen de productiviteit te verhogen, creativiteit te ontgrendelen, beter samen te werken en informatie beter te begrijpen. Copilot kan geïntegreerd worden in Microsoft 365-apps zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en Teams. In dit bericht leggen we kort uit hoe Copilot van waarde kan zijn als toevoeging op de meest gebruikte Microsoft 365-oplossingen en vertellen we meer over het licentiemodel en de kosten.

Mogelijkheden van Microsoft 365 Copilot

In deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt, ligt er veel focus op efficiënter werken en het verhogen van de productiviteit. Dat is bij uitstek wat Microsoft Copilot voor je kan betekenen. De tijd die je bespaart bij het maken van documenten, presentaties, e-mails of zelfs coderen, kan weer ingezet worden voor andere doeleinden.

  • Word: Copilot biedt real-time suggesties voor zinnen en alinea's. Dat versnelt de totstandkoming van documenten en verhoogt de kwaliteit.
  • Excel: Copilot maakt gegevensverwerking efficiënter en biedt slimme suggesties voor grafieken. Je krijgt snellere inzichten en maakt overtuigende weergaven.
  • PowerPoint: Van suggesties voor dia-indelingen en teksten tot aan de visuele elementen: presentaties komen sneller (en mooier) tot stand met hulp van Copilot.
  • Outlook: Copilot helpt in de snelheid en effectiviteit van e-mailcommunicatie door suggesties voor zinnen en antwoorden te geven.
  • Teams: Met suggesties en automatische aanvullingen wordt de communicatie tussen teamleden versneld. Ook voor teams die code schrijven, biedt Copilot effectieve code-suggesties die het ontwikkelproces versnellen.

Dit is slechts een greep uit de voordelen die Copilot te bieden heeft. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om je eigen 'copiloot' te bouwen met Microsoft Copilot Studio Preview.

*Let op: Copilot met Nederlandstalige ondersteuning wordt in de eerste helft van 2024 door Microsoft gereleased.

Wat kost Microsoft 365 Copilot en hoe kun je er gebruik van maken?

Licenties voor "Copilot voor Microsoft 365" zijn beschikbaar en leverbaar. Een licentie kost € 28,10 per gebruiker per maand (met een jaarlijkse verplichting). Om een Copilot-licentie af te nemen, moet je al beschikken over een licentie voor Microsoft 365 Business Standard, Business Premium, E3, E5 of Office 365 E3 of E5. Previder helpt je graag met het uitzoeken van het licentiemodel dat bij jou past en helpt je bij het implementeren van Copilot in je organisatie.

Is jouw organisatie klaar voor Microsoft 365 Copilot?

Op het gebied van efficiëntie, creativiteit en productiviteit kan Copilot veel voor organisaties betekenen. Organisaties die AI slim inzetten, kunnen daar concurrentievoordeel mee behalen. Echter is het belangrijk om goed na te denken over de implementatie en het gebruik van Copilot binnen de bedrijfsmuren. Hoe zit het met de security- en compliancy-regels? Met rolgebaseerde toegang? Naleving van wet- en regelgeving in jouw branche? Copilot kan zeker veilig gebruikt worden, maar dan moet er wel goed over de implementatie en het gebruik nagedacht worden. Daar helpen onze consultants je graag bij!

Neem contact met ons op over Microsoft 365 Copilot

Vul het formulier in, laat ons weten wat jij over Microsoft 365 Copilot wil weten en we komen spoedig terug op jouw vraag.