Terug naar overzicht
Nieuws

Druk op de zorg verlagen met thuismonitoring oplossing voor patiënten van de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK)

Een effectieve samenwerking tussen de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK), Philips, CLB Groep en Previder heeft geleid tot een thuismonitoring oplossing waarmee patiënten na een operatie sneller naar huis kunnen om te herstellen. Deze oplossing waarborgt de kwaliteit en veiligheid van de zorg, terwijl ziekenhuisbedden beschikbaar komen voor andere patiënten. Het uiteindelijke doel is om deze oplossing in alle tien NOK-vestigingen in Nederland te implementeren.
IT voor de Zorg
Thuismonitoring oplossing

In de afgelopen jaren is duidelijk geworden hoe belangrijk de beddencapaciteit in ziekenhuizen is en hoe snel er krapte kan ontstaan. Met de toenemende ziektelast en personeelstekorten, ziet het er niet naar uit dat de druk op de zorg snel zal afnemen in de komende jaren. Voor de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) was dat reden om te kijken naar een oplossing om sneller bedden vrij te maken. Een effectieve samenwerking tussen de NOK, Philips, CLB Groep en Previder resulteerde in een thuismonitoringoplossing, die ervoor zorgt dat patiënten na een maagverkleining-operatie sneller naar huis kunnen om verder te herstellen.

Het uitgangspunt bij het vinden van de juiste oplossing, was dat de kwaliteit van de zorg er niet op achteruit mag gaan. De veiligheid van de patiënt mag thuis niet wezenlijk anders zijn dan in het ziekenhuis. De thuismonitoringoplossing die tot stand is gekomen, maakt dit mogelijk. Met een sensor en slimme software van Philips, kunnen patiënten thuis geobserveerd worden. Wanneer vitale waardes van een patiënt verslechteren, krijgt de chirurg via de medische notificatieoplossing van CLB realtime een melding op zijn of haar telefoon. Deze totaaloplossing is geïmplementeerd en wordt gefaciliteerd vanuit de datacenters van Previder, waar ervoor gezorgd wordt dat de oplossing altijd stabiel en beschikbaar is.

Onze datacenters

In februari zijn, met behulp van deze oplossing, de eerste patiënten in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda vervroegd naar huis gegaan. Het doel is om uiteindelijk de complete oplossing vanuit alle tien NOK-vestigingen in Nederland te gebruiken. Zo kunnen patiënten na hun maagverkleining in hun vertrouwde thuisomgeving herstellen, met goede nazorg van chirurgen en revalidatiespecialisten. Ondertussen zijn de ziekenhuisbedden sneller beschikbaar voor andere patiënten. Met deze samenwerking en oplossing hopen we bij te dragen aan het verlichten van de druk op de zorg, nu en in de toekomst.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zorg
-Digitale werkplek
-Werken bij Previder

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.