Terug naar overzicht
Nieuws

De kracht van gecertificeerde datacenters voor een betrouwbare toekomst

Data is de motor van innovatie en bedrijfsvoering en daarom is het van vitaal belang dat organisaties kunnen rekenen op betrouwbare datacenters. Beschikbaarheid, veiligheid en duurzaamheid zijn de pijlers waarop Previder haar infrastructuur heeft gebouwd.
Datacenter

Met vier high-end datacenters, waaronder twee in Hengelo en twee in Rijen, biedt Previder klanten een veilige basis voor hun IT-omgevingen. Maar wat deze datacenters echt onderscheidt, is het niveau van certificering én de innovatieve duurzame oplossingen die worden toegepast.

Certificeringen en duurzame innovatie

Previder’s datacenters zijn voorzien van toonaangevende certificeringen die bewijzen dat ze aan de strengste normen voldoen. Zo is PDC1 in Hengelo het eerste datacenter ter wereld dat het BREEAM ‘Excellent’ predicaat heeft ontvangen, een bevestiging van de duurzame bouw en exploitatie. Maar ook PDC2 in Hengelo speelt een belangrijke rol in het leveren van veilige en betrouwbare datacenterdiensten. Beide Hengelose datacenters zijn NEN7510- en ISO 27001-gecertificeerd, waarmee de veiligheid en beschikbaarheid van data, met name in de zorgsector, worden gewaarborgd. De datacenters in Rijen dragen op hun beurt de nieuwste ISO 27001:2022 certificering, gericht op de implementatie en continue verbetering van beveiligingsmaatregelen. Daarnaast loopt Previder voorop op het gebied van duurzaamheid. Een uniek restwarmteproject in Hengelo onderstreept dit: PDC2 ruilt restwarmte uit met een nabijgelegen bedrijf dat koude uitstoot. Dit innovatieve project maakt het mogelijk om de milieubelasting van beide bedrijven drastisch te verlagen, waardoor klanten niet alleen profiteren van veilige, maar ook van duurzame datacenterdiensten.

Waarom kiezen voor een gecertificeerd datacenter?

Het kiezen voor een gecertificeerd datacenter gaat verder dan alleen voldoen aan industriële normen; het is een keuze voor zekerheid en vertrouwen. Voor klanten die werkzaam zijn in sectoren met strenge regelgeving, zoals de zorg en financiële sector, bieden Previder’s certificeringen de garantie dat hun gegevens beschermd zijn tegen risico’s. Of het nu gaat om de BREEAM ‘Excellent’ status van PDC1, de ISO 9001:2015 en 27001:2013 certificeringen, of de duurzaamheid van het restwarmteproject: Previder staat garant voor de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid. Dé partner voor bedrijven die zich willen richten op groei en innovatie, terwijl ze hun IT-infrastructuur in vertrouwde handen leggen.

Datacenter locaties

Geografische spreiding en veiligheid

Naast certificeringen biedt Previder ook het voordeel van geografisch gespreide datacenters. Met twee locaties in Hengelo en twee in Rijen, hebben klanten de mogelijkheid om hun data over meerdere fysiek gescheiden locaties te verspreiden.

Dit verhoogt de bedrijfscontinuïteit en veerkracht tegen calamiteiten. Bovendien zijn alle locaties uitgerust met de nieuwste beveiligingstechnologieën, zodat bedrijven verzekerd zijn van optimale bescherming, zelfs in noodsituaties.

Door te kiezen voor Previder krijgen klanten toegang tot topniveau certificeringen, innovatieve duurzaamheid en een geografisch gespreide, veilige infrastructuur.