Terug naar overzicht
Nieuws

"Als je hier duidelijk aangeeft wat je wilt, is er heel veel mogelijk"

Martijn van Loenhout (42) werkt al zo'n 20 jaar in de IT. Na zijn MEAO-opleiding Bedrijfsinformatiekunde vond hij snel werk en groeide hij door van werkplekbeheerder naar projectmedewerker. Een kleine zes jaar geleden kwam hij in dienst bij Previder (dat toen nog Platani heette). "Wat me daar direct beviel, was het gevoel dat je onderdeel bent van een kleine club waar je iedereen kent.
Werken bij Previder
IT consultant Martijn

Als IT-consultant bij Previder houdt Martijn zich nu vooral bezig met infrastructuurprojecten. "Momenteel heb ik bij één klant een werkplekproject en doe ik bij een andere een Exchange-upgrade. Het gaat in mijn werk vaak om migraties en upgrades van bestaande omgevingen. Maar het komt ook voor, bijvoorbeeld bij fusies, dat je de kans krijgt om een nieuwe infrastructuur helemaal vanaf de grond op te bouwen. Dat zijn echt de toffe dingen."

Digitale werkplek

Beetje pionieren

Wat Martijn ook een mooi aspect aan zijn werk vindt, is dat hij vaak de kans krijgt om met nieuwe producten te werken. "Zelfs als je bij een klant een product gaat implementeren dat je al kent, heb je wel met de nieuwste versie te maken. Er zit vaak wat uitzoekwerk bij, een beetje pionieren. Voordat ik naar een klant ga, verdiep ik me eerst goed in het product, zodat ik daar goed beslagen ten ijs kom. Die ruimte krijg je ook, dat is prettig werken. Als je hier duidelijk aangeeft wat je wilt, is er heel veel mogelijk."

Afwisseling

Aan afwisseling in het werk geen gebrek, aldus Martijn: "De ene keer heb je een klant met minder dan honderd werkplekken, een volgende keer een met duizend of nog meer. Er zit bovendien veel variatie in de soorten organisaties waar ik voor werk. Dat gaat van overheden tot energieleveranciers. Wat me verder goed bevalt, is dat je niet altijd alleen op een project zit. Vaak werk ik samen met collega's aan projecten waar ieder een onderdeel krijgt toegewezen en we regelmatig overleg hebben over hoe het allemaal gaat. Dat vind ik een fijne manier van werken."

Bijblijven

Martijn vindt het belangrijk dat hij als consultant zijn kennis in de breedte op peil houdt. "Wat ik bijvoorbeeld heel interessant vind, is Azure van Microsoft. Dat platform is continu in ontwikkeling, je moet echt je best doen om bij te blijven. Dat doe ik enerzijds door zelf goed te volgen wat erover wordt gepubliceerd. Maar ook hier geldt: zelf aangeven wat je wilt. Als ik bijvoorbeeld ergens een Azure-training zie die me nuttig lijkt en we bespreken dat intern, dan is er een goeie kans dat ik die training kan gaan volgen."

Meer mogelijkheden

Tot slot: hoe is het nu met dat gevoel van die kleine club dat Martijn zo prettig vond toen hij net begon bij Previder? "Dat gevoel is er eigenlijk nog steeds. De lijntjes hier zijn kort, je weet precies welke collega welke expertise in huis heeft. Maar daarbij hebben we nu ook de voordelen van een grotere organisatie met meer body. Dat biedt meer mogelijkheden, ook voor ons als medewerkers."

Ook IT Consultant worden bij Previder? Dat kan!

Meer weten over werken bij Previder?

Zoek jij een nieuwe uitdaging in de IT? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Via deze wegen leer je meer over hoe het is om te werken bij Previder:


Meer weten?

Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-IT oplossingen voor de zorg
-IT oplossingen voor corporaties
-IT oplossingen voor ontwikkelaars
-Digitale werkplek

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.