Terug naar overzicht
Blog

Public cloud of private cloud: wat past bij jouw organisatie?

Als jij je IT-omgeving wilt laten hosten in de cloud, zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt alles laten draaien in de public cloud van een van de grote hyperscalers, zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS) of Google Cloud Platform (GCP). Je kunt ook kiezen voor de public cloud (oftewel de IaaS-omgeving) van Previder. Daarnaast is er de optie van een private cloud bij Previder. Maar wat is nu precies wat, en wat is belangrijk bij het maken van je keuze? Met dit blog hoop ik je daar een klein beetje duidelijkheid over te geven.
Door: Pieter de Haer
Cloud
Private cloud public cloud
Checklist cloudaanbieder kiezen

Public cloud bij een hyperscaler

De hyperscalers kunnen aantrekkelijk zijn wanneer jouw organisatie sterk internationaal georiënteerd is. Voor het draaien (of verkopen) van je applicatie beschik je bij die grote spelers namelijk over een infrastructuur die wereldwijd schaalbaar is. Bovendien kun je gebruikmaken van specifieke diensten, zoals geavanceerde AI- en database-tools. Het onpersoonlijke karakter van de dienstverlening van deze hyperscalers wordt nog weleens als een nadeel gezien. Dat geldt ook voor het feit dat de kosten vaak weinig transparant zijn en je er als klant minder controle over hebt.

Public cloud bij Previder

Een belangrijk voordeel van de public cloud van Previder is dat je precies weet waar je data staat, met de zekerheid dat die data altijd binnen Nederland blijft. Dat kan essentieel zijn wanneer jouw organisatie moet voldoen aan de strenge regels van bijvoorbeeld de zorg, de juridische wereld of de overheidssector. Bovendien is Previder een partij die zelf de infrastructuur en het netwerk compleet in beheer heeft en zich goed verdiept in wat er bij jouw organisatie speelt. We staan letterlijk en figuurlijk dicht bij je. En als je ondersteuning nodig hebt, krijg je die gewoon direct in het Nederlands.

Public cloud

Private cloud bij Previder

Met een private cloud bij Previder kies je voor (server)hardware die alleen door jouw organisatie wordt gebruikt. We bieden de hardware aan op huurbasis en verzorgen daarbij ook het complete beheer. Groot voordeel is dat je maximale vrijheid hebt in je hardwarekeuze. Dat kan bijvoorbeeld belangrijk zijn als je gebruikmaakt van specifieke databases die veel capaciteit eisen. Daarnaast zijn er duidelijke pluspunten op het gebied van security, want je hebt je eigen afgeschermde omgeving.

Private cloud

Onze IT-architecten helpen je kiezen tussen public en private cloud

Welke van deze mogelijkheden past nu het beste bij jouw organisatie? Public, private of misschien wel een combinatie? Als Previder kunnen we je helpen bij het maken van je keuze. We hebben ervaren IT-architecten in dienst die alles wat relevant is – zoals de huidige IT-omgeving, de eventuele compliance-eisen en de toekomstplannen van jouw organisatie – haarscherp in kaart brengen. Op basis van die informatie komen ze tot een goed onderbouwd advies waarmee jouw organisatie verder kan.

Meer over Architecture as a Service

Meer weten over public en private cloud?

Benieuwd hoe Previder je kan helpen aan een hosting-oplossing die in alle opzichten bij jouw organisatie past? Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Meer informatie over de cloudoplossing die bij jouw organisatie past?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier.