Terug naar overzicht
Blog

Effectief thuiswerken: Hoe bereik je vanuit huis je bestanden en apps?

Nederland blijft voorlopig massaal thuis vanwege het coronavirus. Vanuit huis werken is voor sommige bedrijven en medewerkers toch nog even wennen. In de drie blogs laten we je zien hoe je dit effectief kunt regelen. In het eerste deel laten we zien hoe je vanuit huis je bestanden en apps kunt bereiken.
Door: Marco Vader
Digitale werkplek

Afhankelijk van de manier hoe je IT-omgeving is ingericht, zijn er verschillende manieren om bij je bestanden en applicaties te komen. Dit zijn de meest voorkomende manieren waarop je op een externe locatie (bijvoorbeeld vanuit huis) je applicatie en bestanden kunt openen:

Virtuele benadering van apps

Met een virtuele desktop (zoals Werkplek Online) krijg je universele toegang tot een virtuele desktop en kun je je applicaties vanaf elk device gebruiken. De werkplek wordt via een verbinding geprojecteerd op het device waarmee je werkt. Zo beschik je altijd over dezelfde werkplek. Het enige wat je nodig hebt, is een stabiele en snelle internetverbinding.

  • Voordeel: Werk verder waar je gebleven was, werk vanaf elk device
  • Voorbeelden van applicaties die goed werken: Zorgapplicaties (EPD) of ERP applicaties
  • Je werkbestanden staan op de server in een datacenter. Ze zijn te benaderen vanaf de virtuele desktop

Onze datacenters

Browsergestuurde desktop

Als je voornamelijk met webapplicaties (SaaS) werkt is een browsergestuurde desktop een uitstekende oplossing. Omdat ieder device wel over een internetbrowser beschikt, is de werkplek thuis en onderweg goed te bereiken. Het beschikbaar maken van bestanden zal dan voornamelijk via de cloud gaan.

  • Voordeel: Snel uit te rollen bij nieuwe gebruikers, werken op elk device
  • Voorbeelden van applicaties die goed werken: Office 365, Jira, Asana, Slack, Sharepoint, Werkplek 365
  • Bestanden staan in de cloud: OneDrive, Sharefile, of vergelijkbare oplossingen

Meer over de digitale werkplek

Lokaal geïnstalleerde apps vanaf je desktop

Heb je thuis een krachtig device en zijn de applicaties waarmee je werkt beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld Windows? Dan kun je ook lokaal applicaties openen. Dit wordt in IT-wereld steeds minder gedaan, maar is nog altijd een effectieve manier om medewerkers overal te laten werken.

  • Voordeel: Niet direct afhankelijk van een internetverbinding
  • Voorbeelden van applicaties die goed werken: Photoshop, CAD-software, Premier Pro
  • Bestanden kunnen lokaal opgeslagen worden, maar er wordt sterk aangeraden om de bestanden op slaan in de cloud of een fileserver (lokaal of in een datacenter.

Hulp nodig?

Wil jij een werkplek versneld uitrollen voor je medewerkers die nu thuis of een andere externe locatie moeten werken? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer weten over slimmer samenwerken?

Als organisatie wil je dat IT niet belemmerend werkt. Je zit niet te wachten op bestanden die verloren gaan of medewerkers die drie keer moeten inloggen om toegang te krijgen tot een bestand. Wat jou betreft moet IT helpen en samenwerking aanmoedigen. Je wilt dat medewerkers effectief samenwerken. Hoe je dat voor elkaar krijgt, bespreken we in dit e-book.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-Digitale werkplek

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.