Informatiebeveiliging

Veilig en betrouwbaar werken

Je wilt de zekerheid dat je organisatie op IT-gebied geen enkel risico loopt. Je informatiebeveiliging moet op orde zijn om te voorkomen dat je waardevolle en/of privacygevoelige data kwijtraakt. Met alle gevolgen van dien. Previder helpt je met het inrichten en managen van jouw IT-beveiliging.
Neem contact op
Veilig en betrouwbaar werken

Bescherming tegen cyberaanvallen en datalekken

Veel organisaties zijn (onbewust) kwetsbaar voor cyberaanvallen en datalekken. Jaarlijks stuiten honderden Nederlandse organisaties daardoor op onverwachte IT-problemen. De gevolgen zijn soms groot en variëren van medewerkers die niet meer kunnen werken tot aan reputatieschade en boetes.

Informatiebeveiliging bij Previder

Security en risicomanagement vormen een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Previder. In al onze oplossingen is security ingericht volgens de hoogste standaarden. Daar bovenop bieden we specifieke oplossingen voor organisaties die nog een stap verder willen gaan op het gebied van IT-security. Wij vinden dat elke organisatie zorgeloos moet kunnen ondernemen.

Download gratis e-book

Sterk tegen cyberaanvallen

De security experts van Previder zijn getraind in het herkennen van dreigingen, ook de meest recente, en weten zo cyberaanvallen te voorkomen.

Veilig (thuis)werken

Previder biedt beproefde oplossingen om (thuis)werken extra veilig te maken, bijvoorbeeld in de vorm van MFO-toegang en end-point-beveiliging.

Voldoet aan richtlijnen informatiebeveiliging

De digitale werkplekken van Previder zijn compliant aan de strengste voorschriften, zoals die van ISO27001, NEN7510 en BIC3.0

Nauwe samenwerking met partners

Op het gebied van 24/7 proactieve incident/response-oplossingen werkt Previder nauw samen met een aantal gerenommeerde partners.

Het vinden van de zwakke schakel

Om te voorkomen dat er datalekken optreden, helpen wij klanten kwetsbaarheden te identificeren. Wanneer wij het hele netwerk beheren, zijn we voortdurend aan het speuren en lossen we eventueel gevonden kwetsbaarheden proactief op. In veel gevallen blijkt de oorzaak van een datalek te liggen bij een medewerker. Daarom helpen we organisaties ook hun medewerkers bewust te maken van cyberaanvallen en de gevolgen ervan.

Meer over informatiebeveiliging

Hoe pak je ransomware aan?

De meest voorkomende cyberaanval is die met ransomware. Bij een ransomwareaanval wordt belangrijke data van je organisatie versleuteld, waardoor je er niet meer bij kunt. Gelukkig weten onze experts bij security operations incidenten snel te signaleren en er adequaat op te reageren, mede dankzij onze doordacht ingerichte infrastructuur. Security Operations of SecOps is een zelfstandige en gekwalificeerde afdeling binnen Previder.

Meer over security operations

Securitydiensten

Security is in onze gehele dienstverlening een belangrijke component. Maar je kunt ook kiezen voor 'losse' securitydiensten:

EDR security

EDR Security

Endpoint security gaat over het veilig houden van jouw endpoints, inclusief EDR security. Dat betekent dat een moderne endpoint security-oplossing moet voorzien in zowel preventie, detectie áls response.

EDR Security
Managed Firewall oplossing

Managed Firewall

Met de Managed Firewall dienst van Previder krijgt je de nieuwste beveiligingstechnologieën als service voor een vast bedrag per maand.

Managed Firewall
Vulnerability scan

Vulnerability Scan

Met een vulnerability scan kunnen we kwetsbaarheden in de IT van jouw organisatie opsporen en advies geven over hoe je ze aanpakt.

Vulnerability scan

Phishing assesment

Hoe veilig gaan gebruikers om met logingegevens, risicovolle links of het installeren van niet-toegestane software? Een phishing assessment geeft het antwoord.

Pentesting

Pentesting door een externe partij (ethische hackers) is een uitstekend middel om de beveiliging van een infrastructuur te controleren.

Security Audit

Applicaties die gebruik maken van privacygevoelige data of data met aanvullende beveiligingseisen? Wij kunnen als onafhankelijke partij bepalen of het veilig is.

“Informatiebeveiliging begint bij bewustwording binnen de hele organisatie. Je kunt je techniek nog zo goed op orde hebben, als je medewerkers de gevaren niet weten te herkennen, is de techniek nutteloos.”

Marco Vader - Portfoliomanager Previder

Previder biedt informatiebeveiliging die voorziet in de specifieke behoefte van verschillende sectoren.

Informatiebeveiliging voor de zakelijke markt

Informatiebeveiliging voor de zorg

Informatiebeveiliging voor corporaties

Informatiebeveiliging voor ontwikkelaars

it voor de zakelijke markt

Previder voldoet aan diverse strenge normen van bijvoorbeeld ISO en SOC2 en is daarmee een betrouwbare partner op het gebied van informatiebeveiliging.

Lees meer

it voor de zorg

Previder helpt zorgorganisaties te voldoen aan de hoge standaarden in de zorgsector, zoals NEN7510.

Lees meer

it voor corporaties

Previder is BIC 3.0-compliant en helpt corporaties te voldoen aan alle relevante standaarden op het gebied van informatiebeveiliging.

Lees meer

it voor ontwikkelaars

Previder helpt softwareontwikkelaars hun applicatie veilig te hosten in elke gewenste (vaak hybride) cloudomgeving.

Lees meer
NIS2
8 mrt. 2024

NIS2 liveblog - continue updates!

Wat is NIS2 en wie moet er wat mee? In dit blog geven we je continue updates en duiding.
Lees meer
18 jan. 2024

De ideale werkplek bestaat niet

Bij het het kiezen van een passende digitale werkplek is er geen sprake meer van ‘one size fits all’. Werkplekken worden steeds meer toegesneden op de eindgebruiker. Hoe maak je de juiste keuze voor jóuw organisatie?
Lees meer
1 aug. 2023

Privacygevoelige bedrijfsinformatie op een niet-Europese hyperscaler: niet zo'n goed idee?

Organisaties vertrouwen wereldwijd op hyperscale cloudplatforms zoals Microsoft Azure, Google Cloud en AWS voor het opslaan, verwerken en beheren van hun bedrijfsdata. Dat is echter niet zo'n goed idee als het gaat om privacygevoelige (bedrijfs)data. We leggen je uit waarom!
Lees meer
Previder
Gratis security e-book
Download nu onze gratis e-book over security. In dit e-book lees je hoe je in vier heldere en praktische stappen tot een goed informatiebeveiligingsbeleid komt.
Gratis security e-book
Gratis security e-book