Instellen mailaccounts Outlook (Windows)

Met behulp van deze handleiding kun je Outlook 2010, 2013 en 2016 zo instellen dat je in staat bent om e-mail te verzenden en te ontvangen in dit programma. Deze handleiding gaat er vanuit dat je gebruik wenst te maken van het POP3-protocol. Indien dit niet het geval is, lees je hier de IMAP-serverinstellingen.

Ga binnen Windows naar het ‘Control Panel’/configuratiescherm.

Klik rechtsboven op ‘Category/Categorie’ en kies voor ‘small icons/kleine iconen’.

Klik op ‘Mail’.

Klik op ‘E-mail accounts’.

Klik in het tabblad E-mail op ‘New’/’Nieuw’.

Vink in het nieuw geopende venster ‘Manual setup or additional server types’/’Handmatige instelling of extra servertypen’ aan. Klik op ‘Next’.

Kies hierna voor ‘POP or IMAP’. Klik op ‘Next’.

Vul de gevraagde gegevens in aan de hand van het hieronder genoemde voorbeeld.

Klik vervolgens op ‘More settings’/’Meer instellingen’ en ga naar het tabblad ‘Outgoing server/Uitgaande server’. Zorg ervoor dat onderstaande keuzes geselecteerd zijn.

Klik vervolgens in hetzelfde venster op het tabblad ‘Advanced’/’Geavanceerd’. Neem onderstaande instellingen uit het blauwe kader over. Mocht je bij de uitgaande server geen keuze krijgen voor ‘TLS’, kies dan voor ‘STARTTLS’ of ‘Automatisch’.

In bovenstaand venster is er ook een categorie ‘Delivery/Bezorging’.

In deze categorie kan je bepalen of de e-mail (tijdelijk) bewaard blijft in de mailbox of dat deze lokaal wordt opgeslagen op je apparaat.

1. Wanneer het vinkje ‘Laat een kopie achter op de server’ aan staat, blijft elke e-mail die wordt opgehaald door je programma bewaart in de mailbox.

2. Het vinkje ‘Verwijder van server na x dagen’ bepaalt hoe lang de e-mail bewaard blijft in de mailbox. Met de instelling ’14 dagen’ wordt de e-mail tot twee weken na ontvangst bewaard in de mailbox. Als op je apparaat de e-mail al is opgehaald, blijft deze bewaard op het apparaat, tenzij je de e-mail zelf verwijderd vanuit het programm.

Wanneer de instellingen zijn ingevoerd, klik je op ‘OK’ en wordt het venster gesloten. Klik hierna op ‘Next’.

De instellingen worden hierna getest door Outlook. Indien de tests slagen, zie je dit door de groene vinkjes. Wanneer dit niet het geval is, moeten de instellingen nogmaals gecontroleerd worden.

Klik op ‘Finish’. Jouw account is nu ingesteld.