Instellen IMAP mail op iPhone / iPad

Met behulp van deze aanwijzingen kun je de standaard e-mail-applicatie op een iPhone en iPad instellen voor e-mailadressen die je gebruikt op het Previder-mailcluster. Deze handleiding is geschreven voor iOS versie 12 en deze wijkt niet veel af van andere versies van iOS. Deze handleiding gaat er vanuit dat je gebruik wilt maken van het IMAP-protocol. Als dit niet het geval is kun je hier de POP-serverinstellingen vinden.

Tik op het startscherm van het apparaat op ‘Instellingen’.

Tik in dit scherm in de linker kolom op ‘Wachtwoorden en accounts’.

Tik hierna op ‘Nieuwe account’.

Tik op 'Andere'.

Tik in dit scherm op 'Voeg mailaccount toe'.

Vul bij ‘Naam’ de naam in waarvan jij graag wilt dat andere personen deze in beeld zien als zij een e-mail van je ontvangen.

Vul bij ‘E-mail’ het e-mailadres in.

Vul bij ‘Wachtwoord’ het wachtwoord in dat bij het e-mailadres hoort.

Het veld ‘Beschrijving’ is optioneel.

Tik op ‘Volgende’.

Tik boven in het scherm op IMAP.

Vul onder ‘Server inkomende post’ onder ‘Hostnaam’ het adres ‘imap.previder.nl’ in.

Vul bij ‘Gebruikersnaam’ de gebruikersnaam in die bij de mailbox hoort. Deze is niet gelijk aan het e-mailadres.

Vul vervolgens bij ‘Wachtwoord’ het wachtwoord van het account in.

Vul onder ‘Server uitgaande post’ onder ‘Hostnaam’ het adres ‘smtp.previder.nl’ in.

Vul onder ‘Gebruikersnaam’ en ‘Wachtwoord’ hetzelfde in als je onder ‘Server inkomende post’ hebt gedaan.

Tik vervolgens rechtsboven op ‘Bewaar’.

Hierna is je e-mailaccount geconfigureerd.

Wanneer je nu de Mail-applicatie opent, zie je hierin je e-mail verschijnen. Je kunt nu ook e-mail verzenden.