Wat zijn extended Security Updates (ESU) voor Windows 2012 (R2)?

Microsoft hanteert een Fixed Lifecycle Policy voor veel producten, waaronder Windows.

Voor Windows 2012 (R2) is de Extended Support fase op 10 oktober 2023 beëindigd. Nu begint dus de fase van Extended Security Updates.

Wanneer je nog niet kunt upgraden naar een nieuwere versie van Windows, dan kun je als “laatste redmiddel” nog maximaal drie jaar gebruik maken van Extended Security Updates (ESU).  Die fase duurt tot oktober 2026. Microsoft levert gedurende die periode uitsluitend security updates, die net als gewone Windows Updates uitgeleverd worden. ESU voor jaar twee en drie zijn alleen verkrijgbaar wanneer de voorgaande jaren ook zijn gekocht.

Version

Start

Eind

Extended Security Update Year 1

Oct 11, 2023

Oct 8, 2024

Extended Security Update Year 2

Oct 9, 2024

Oct 14, 2025

Extended Security Update Year 3

Oct 15, 2025

Oct 13, 2026