IASO / Backup Essentials logging starten

Indien u tegen problemen aanloopt met IASO die u niet kunt verhelpen dient u de supportdesk te voorzien van logging. Daarnaast is het van belang dat u de basis troubleshooting stappen hebt doorlopen. Deze stappen vindt u hier.

Protocol logs starten:

Om de logs te starten moet u eerst een mapje 'protocol' maken op de locatie die op u van toepassing is:

• Windows XP\\2003: C:\\Documents and Settings\\All Users\\Application Data\\IASO\\Backup Manager\\logs;
  • Windows 7\\2008\\2012: C:\\ProgramData\\IASO\\Backup Manager\\logs;
  • MacOS: /Library/Logs/IASO/Backup Manager/;
  • Linux: /opt/IASO/var/log/.

Verwijder deze map weer na een minuut of 15.

Debug logs starten:

• Stop de "Backup Service Controller".
  • Open het config.ini bestand, deze kunt u vinden onder: C:\\Program Files\\Backup Manager
  • Voeg twee regels toe aan dit bestand:
    [Logging]
    LoggingLevel=Debug
  • Herstart de service.

Verzamel 10 minuten aan logging en verwijder daarna de twee regels uit het config.ini bestand. Als u dit niet doet blijft de logging directory groeien. De logging wordt verzameld in de BackupFP map. Deze vindt u onder de volgende locatie:

• Windows XP, 2003: C:\\Documents and Settings\\All Users\\Application Data\\IASO\\Backup Manager\\logs\\BackupFP;
  • Windows 7, Vista, 2008: C:\\ProgramData\\IASO\\Backup Manager\\logs\\BackupFP;
  • Mac OS: /Library/Logs/IASO/Backup Manager/BackupFP;
  • Linux, FreeBSD: /opt/IASO/var/log/BackupFP.