Nedcargo

Nedcargo

Previder helpt Nedcargo bouwen aan een digitale snelweg

Nedcargo is de afgelopen jaren flink gegroeid door overnames in onder andere België en Heerenveen. Previder heeft de verschillende locaties redundant met elkaar verbonden, zodat de informatie-uitwisseling tussen de locaties en met klanten soepel verloopt en zodat Nedcargo hun belofte aan de klant waar kan maken.
Terug naar overzicht

Previder en Nedcargo

Wij ondersteunen logistieke dienstverleners om hun belofte waar te maken

Previder is een IT-specialist die vanuit eigen datacenters het gehele IT-fundament levert voor organisaties. “We zijn een strategisch IT-partner en one-stop-shop voor onder andere logistieke bedrijven. We zorgen ervoor dat zij altijd, met hoge beschikbaarheid, toegang houden tot de digi­tale snelweg”, aldus Erwin Neijmeijer, accountmanager bij Previder. Previder helpt Nedcargo om al haar vestigingen en aangesloten transporteurs met elkaar te verbinden.

Betrouwbare infrastructuur

“De logistieke sector is de afgelopen jaren steeds afhankelijker geworden van informatietechnologie”, vertelt Neijmeijer. “Bedrijven zetten door de personeels­krapte steeds meer in op automatisering. Dat vraagt om een veilige, betrouwbare en hoog beschikbare infrastructuur die de continuïteit van de informatievoorziening garandeert. Previder levert die infrastructuur.”

“In het verleden hadden veel bedrijven hun eigen IT-infrastructuur en IT-afdeling. IT-specialisten met de juiste expertise zijn echter steeds moeilijker te vinden.

En hoe meer je automatiseert, hoe hoger de eisen aan je IT-medewerkers en je infrastructuur. Bovendien worden bedrijven steeds kwetsbaarder voor ransomware en cybercriminaliteit. Met onze IT-experts, infrastructuur en onze eigen datacenters ondervangen we die knelpunten voor onze klanten.”

Meer over IT Infrastructuur

Erwin Neijmeier Nedcargo

Bouwen van een digitale snelweg bij Nedcargo

Nedcargo is de afgelopen jaren flink gegroeid door overnames in onder andere België en Heerenveen. Previder heeft de verschillende locaties redundant met elkaar verbonden, zodat de informatie-uitwisseling tussen de locaties en met klanten soepel verloopt.

“Met elkaar hebben we de RPO en RTO vastgesteld”, legt Neijmeijer uit. “Continuïteit is voor logistieke bedrijven van groot belang. Bedrijfsprocessen en informatievoorziening mogen niet stilvallen. Daar hoort van onze kant 24/7 ondersteuning bij. Dat kunnen we bieden dankzij onze grootte en expertise.”

"Dit fundament is op een veilige en schaalbare manier gerealiseerd. Zo is Nedcargo klaar voor de toekomst."

Erwin Neijmeijer - Accountmanager

Nedcargo klaar voor de toekomst

In de logistieke sector is overname van bedrijven aan de orde van de dag. Ook Nedcargo heeft ambitie om verder te groeien, zowel door autonome groei als door acquisities. “Dat betekent dat je systemen moet integreren en dat de infrastructuur schaalbaar moet zijn”, aldus Neijmeijer. “Dit fundament is op een veilige en schaalbare manier gerealiseerd. Zo is Nedcargo klaar voor de toekomst.”

Nedcargo

Beloften waarmaken

Effectiviteit en efficiency zijn belangrijk in de onderlinge afspraken tussen logistieke dienstverleners en hun klanten. Vandaag besteld is vandaag of morgen geleverd. “Dat wil zeggen dat de infrastructuur uiterst betrouwbaar moet zijn. Daar zorgt Previder voor. Wij zorgen ervoor dat Nedcargo haar beloften kan waarmaken.”

Previder is onderdeel van de Odin Groep en werkt vanuit locaties in Hengelo en Vianen. “We leveren met zo’n driehonderd IT-experts managed connectivity-oplossingen, beheerde werkplekconcepten, managed hybride infrastructuren en security-oplossingen, veelal vanuit onze eigen twee datacenters. Met deze oplossingen en diensten kunnen klanten zich weer focussen op hun bedrijfsvoering.”