Actuele prijsverhogingen leveranciers

Op deze pagina staan prijsverhogingen die we als gevolg van een prijsverhoging van onze leveranciers doorberekenen. Prijsverhogingen voeren we gedurende het jaar door op het moment dat de leverancier die aan Previder doorberekend. Het staat dus los van de jaarlijkse indexatie op 1 januari. Via het mailbericht dat je bij elke factuur ontvangt, word je tevens verwezen naar deze pagina.

Indexatie per 1 januari 2024
De jaarlijkse indexatie van door Previder geleverde diensten is vastgesteld op 6,3%.

Prijsstijgingen per 1 oktober 2023

Dienst Verhoging
STaaS-productiestorage* € 0,02 per GB

*Vanaf 1 oktober worden van alle STaaS-productiestoragevolumes die aangemaakt zijn via de Previder-portal, dagelijks snapshots gemaakt met een retentie van 7 dagen. Hierdoor kunnen we bij een calamiteit op jouw verzoek een volume in zijn geheel herstellen naar een situatie tot 7 dagen geleden. Bij STaaS-productiestoragevolumes die niet in de Previder-portal zijn aangemaakt, was dit een optie. Binnen de portal is dit vanaf 1 oktober altijd inbegrepen.

Prijsstijgingen per 1 juni 2023

Dienst Verhoging
Telefonie Online / Mobiel 6%
xDSL / Fiber KPN Routit 6%


Prijsstijgingen per 1 april 2023

Dienst Verhoging
Microsoft 'seat-based' licenties* 11%
Cloud Backup & Essential Backup** 3%

*Microsoft implementeert per 1 april prijsharmonisatie: prijzen in lokale valuta worden gebaseerd op de Amerikaanse dollarkoers. Zo biedt Microsoft wereldwijd consistente prijzen. Vorig jaar kondigde Microsoft aan dit twee keer per jaar te doen. De volgende aanpassing wordt verwacht op 1 oktober 2023.
Per 1 april 2023 worden Microsoft “Seat-based” licenties (zoals Microsoft 365) met 11% verhoogd. Dit geldt voor subscripties die ná 1 april worden afgesloten of worden vernieuwd. Op een subscriptie die wordt gestart vóór 1 april met een looptijd van 1 jaar, is de prijswijziging gedurende de looptijd dus niet van toepassing.
NB: Omdat de tarieven van Microsoft Azure al gebaseerd zijn op de dollarkoers, worden deze niet gewijzigd.

**Bij klanten met speciale prijsafspraken kan de verhoging hoger uitvallen doordat de prijsverhoging van de softwareleverancier een groter aandeel in de totaalprijs heeft.

Prijsstijgingen per 1 maart 2023

Dienst Verhoging
FiberAccess Delta Fiber 9,9%


Prijsstijgingen per 1 februari 2023

Dienst Verhoging
Previder PaaS+ 8,7%


Prijsstijgingen per 1 januari 2023

Dienst Verhoging
FiberAccess KPN 5%
FiberAccess Eurofiber 5,9%
Economy xDSL 8%
Interdatacenter VLAN's 5,9%
Citrix-licenties 14%
Werkplek Online 8,6%
HelloID 6,58%
Microsoft SQL (SPLA- Standard / Web & CSP- alle versies) 10%
Microsoft SQL Enterprise (SPLA) 8%
Werkplek365 3,6%