Terug naar overzicht
Nieuws

VMware: wijzigingen in partner- en licentieprogramma

Eind 2023 heeft Broadcom VMware overgenomen. Na de overname zijn ingrijpende wijzigingen in het partner- en licentieprogramma aangekondigd. Deze kunnen een behoorlijke impact hebben op de kosten van VMware omgevingen. Er is nog veel onduidelijk; ook Previder heeft als Premier Tier partner van VMware nog steeds niet op alle vragen antwoord. Op deze pagina vind je veelgestelde vragen.

Deel één van de pagina gaat over het VMware VCSP programma voor licenties in gehoste omgevingen, zoals Previder IaaS. Deel twee gaat over het VMware reseller programma.

Deze pagina zal de komende tijd regelmatig aangevuld worden zodra er nieuwe informatie beschikbaar komt.

1) VMware Cloud Service Provider (VCSP)

 • Heeft het nieuwe programma invloed op de Virtuele Server prijzen in Previder IaaS?

Nee, het nieuwe programma heeft geen invloed op de standaard prijzen in Previder IaaS. Previder blijft dezelfde tarieven hanteren voor de VM's die je afneemt in de cloud. Alleen dedicated cluster hosting wordt door het nieuwe licentie programma duurder. Klanten die hiervan gebruik maken worden door Previder benaderd.

 • Is Previder partner bij VMware?

Ja, Previder is een van de Premier Tier partners die door VMware zijn geselecteerd in Nederland. Previder is op basis van omvang en aanwezige kennis en kunde geselecteerd. Je kunt er dus op vertrouwen dat Previder de beste VMware oplossingen biedt.

 • Is het mogelijk om via Previder licenties af te nemen?

Ja, het is mogelijk om via Previder VMware licenties af te nemen. Previder heeft zich aangemeld voor het White Label programma en kan de VMware Cloud Foundation licentie leveren vanuit het VCSP programma aan andere cloud providers. Neem contact op met je Previder accountmanager voor de prijzen of stuur een e-mail naar verkoop@previder.nl.

 • Worden er nog aanpassingen gemaakt in het partner programma van VMware?

Broadcom heeft belangrijke concessies gedaan aan Cloud providers, zoals het verlengen van de migratieperiode met een jaar en andere wijzigingen in hun commerciële en licentiebeleid.

Bestaande cloud providers kunnen tot eind april 2025 blijven, hiervoor moeten ze zich aanmelden vóór 31 mei. Broadcom heeft geluisterd naar haar klanten en dit is een positieve stap voor de nieuwe eigenaar van VMware om op lange termijn in harmonie met de channel te kunnen werken.

2) VMware Reseller partner

 • Kunnen perpetual licenties nog geleverd worden?

Nee, perpetual licenties kunnen niet meer geleverd worden door VMware. VMware heeft besloten om over te stappen naar een subscription-based model, waarbij je een jaarlijks bedrag betaalt voor het gebruik van de software. Dit betekent dat je geen eigendom meer hebt over de software, maar een licentie huurt voor een bepaalde periode. Je kunt wel bestaande perpetual licenties blijven gebruiken, maar je kunt geen nieuwe meer aanschaffen.

 • Is er een prijslijst voor het nieuwe programma?

Vanaf 13 mei is de prijslijst voor het nieuwe programma beschikbaar. Je kunt contact opnemen met Previder voor advies en een offerte via verkoop@previder.nl.

 • Is Previder VMware resell partner?

Ja, Previder is een Select Tier VMware reseller. Previder helpt bij het aanschaffen, installeren en beheren van VMware producten. Previder heeft een team van experts die je ondersteunt bij technische en commerciële vragen.

 • Wat is een alternatief in geval de renewal licentie kosten veel hoger uitvallen?

Een alternatief in geval de renewal licentiekosten veel hoger uitvallen, is om over te stappen naar Previder Infrastructure as a Service (IaaS). Daar profiteer je van lagere kosten, meer flexibiliteit en betere schaalbaarheid. Previder heeft veel ervaring met het migreren van bestaande VMware-omgevingen naar Previder IaaS. We kunnen helpen bij de migratie, of de migratie helemaal voor je uitvoeren.

Lees meer over Previder IaaS

 • Welke resell licenties zijn er in het nieuwe programma

In het nieuwe programma zijn de oude 168 producten, bundels en edities teruggebracht naar twee fundamentele suites en een set aan add-ons. Voor de kleine omgevingen blijft de vSphere Standard en vShpere Essentials Plus nog steeds beschikbaar.

De 2 suites zijn:

 • VMware Cloud Foundation
 • vSphere Foundation

Hierbij zijn bijvoorbeeld de volgende add-ons te verkrijgen:

 • vSAN
 • Disaster Recovery
 • VMware Firewall (optioneel met ATP)
 • VMware Avi Load Balancer (optioneel met Cloud Services)
 • Tanzu
 • Tanzu Intelligence

Heb je vragen of heb je hulp nodig?

Vul het formulier en en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.