Terug naar overzicht
Nieuws

Previder Zorg stimuleert als partner van de Sustainable Healthcare Challenge ondernemerschap in de zorg

IT voor de Zorg

Het belang om te innoveren en digitaal te transformeren is in de zorg erg groot. Wij vinden het als Previder Zorg dan ook belangrijk dat er aandacht is voor nieuwe, toekomstgerichte initiatieven die hieraan bijdragen. Jong ondernemerschap en innoverende ideeën moeten gestimuleerd worden. Daarom is Previder Zorg dit jaar partner van de Sustainable Healthcare Challenge (SHC). Deze non-profit organisatie, gedreven door young professionals en studenten uit diverse studierichtingen met een passie voor de zorg, vormt de brug tussen ondernemende jongeren, professionals en zorginstellingen. Op vrijdag 16 juni mochten diverse zorg-startups tijdens het SHC-evenement hun product/dienst pitchen. Natuurlijk waren wij daarbij en hebben we bijgedragen in zowel de jury-prijs als een prijs vanuit Previder Zorg (€ 500,-).

Ardice - winnaar Previder Zorg-prijs

Ardice pitchte een softwareoplossing voor online dagbesteding in de zorg- en welzijnssector. Met behulp van deze software krijgen cliënten meer structuur in hun dag met een zinvolle dagbesteding, waardoor hun fysieke en mentale gesteldheid erop vooruit gaat. Previder Zorg was onder de indruk van het idee en de oplossing en heeft daarom besloten de prijs toe te kennen aan deze startup.

Kuura - ondersteuning vanuit Previder Zorg

Een tweede partij waarvan wij onder de indruk waren, was Kuura. Deze startup richt zich op het stroomlijnen van de zorgintake met behulp van één gebruiksvriendelijke applicatie. Of zoals zij zelf zeggen: "Kuura is de sleutel tot gebruiksvriendelijkheid, persoonlijke zorg en tijdbesparing in het intakeproces". Omdat we enthousiast zijn over deze startup, ondersteunen we hen graag als sparringspartner, met advies en ideeën.

We zijn erg benieuwd hoe deze initiatieven zich ontwikkelen en we blijven als Previder Zorg graag aangehaakt als (sparrings)partner!