Terug naar overzicht
Nieuws

Previder slaagt wederom voor alle normen DigiD audit

Previder heeft wederom groen licht gekregen voor alle normen van de DigiD audit. Dat houdt in dat onze clouddiensten voldoen aan de door de overheid gestelde beveiligingseisen aan DigiD-webapplicaties. Op 7 februari heeft een externe auditor het ICT-beveiligingsassessment DigiD uitgevoerd en zonder verbeterpunten afgesloten.
IT Security

De audit werd met een positief resultaat afgesloten op alle onderdelen van de norm ‘ICT-beveiligingsassessments’ opgesteld door Logius, beheerorganisatie achter DigiD en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie. Previder mag dus privacy-gevoelige DigiD-omgevingen blijven hosten. De norm ‘ICT-beveiligingsassessments’ is gebaseerd op de ICT-beveiligingsrichtlijnen voor webapplicaties van het Nationaal Cyber Security Centrum.

Jeroen Renard, Security Officer bij Previder, is erg tevreden over het resultaat: “We hechten veel belang aan onze informatiebeveiliging en het is prettig dat een onafhankelijke auditor bevestigd dat we onze zaken uitstekend op orde hebben. Met de komst van de GDPR worden dergelijke audits namelijk nog belangrijker. Nu we naast de ISO 27001 en NEN 7510 ook voldoen aan de normen van de DigiD kunnen we onze klanten zekerheid en veiligheid bieden en voldoen we aan alle relevante en actuele beveiligingseisen. Deze beveiligingsrichtlijnen zijn in het kader van de GDPR belangrijke uitgangspunten bij het bereiken van optimale veiligheid”.

DigiD is het digitale authenticatiesysteem dat ervoor zorgt dat overheid en publieke dienstverleners via hun websites op een betrouwbare manier zaken kunnen doen met burgers. Om de veiligheid van DigiD te garanderen moeten organisaties met een DigiD-koppeling jaarlijks het beveiligingsassessment met succes afronden. Het is voor het vijfde jaar op rij dat Previder voldoet aan de beveiligingsnorm.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-
IT oplossingen voor de zorg
-IT security

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.