Terug naar overzicht
Nieuws

Previder en Future of Twente bundelen krachten voor diversiteit in de IT-wereld

Previder is onlangs partner geworden van Future of Twente: het collectief van Twentse bedrijven dat gaat voor meer vrouwelijk talent op de werkvloer. Samen met haar partners willen ze vrouwelijk talent in de regio Twente stimuleren én behouden.

Bij Future of Twente geloven ze dat diversiteit geen uitzondering mag zijn, maar de norm moet worden. 'Diversiteit op de werkvloer doet ons goed, maar hiervoor hebben we elkaar nodig'. Wij delen deze visie! Met ruim 300 IT-specialisten en onze eigen 100% Nederlandse datacenters leveren wij IT-oplossingen en een stevig IT-fundament voor organisaties in diverse sectoren. Onze diensten variëren van digitale werkplekken tot het managen van complexe cloudomgevingen. Wij staan klaar om onze landelijke en internationale ambities te verwezenlijken, een uitdaging die inspireert maar tegelijkertijd ook veel vraagt van de hele organisatie.

Een win-win situatie

Willem Bos, Accountmanager bij Previder, vertelt: “De IT-behoefte van Future of Twente was eigenlijk te klein voor onze organisatie, maar de missie van Future of Twente sprak ons erg aan. Diversiteit is onvoldoende aanwezig in de IT-wereld. Dit inspireerde ons om verder te kijken naar de mogelijkheden. Nu helpen wij Future of Twente met advies en oplossingen op het gebied van IT, en zij helpen ons met het vergroten van de diversiteit in ons team. We doen dus allebei waar we goed in zijn, voor elkaar en met elkaar.’’

Future of Twente | Event op locatie van Previder
Suzan Veldhuis bij de eindborrel van het mentorprogramma op locatie van Previder

Suzan Veldhuis, voorzitter van Future of Twente, beaamt dit: “Het partnerschap met Previder is inderdaad nu al een win-win situatie voor beide partijen. Onze IT is op de rit. Previder heeft onder andere de IT-omgeving inclusief adoptie gerealiseerd. Daarnaast mogen we onder andere gebruik maken van de faciliteiten van Previder. Zo hebben we de eindborrel van het mentorprogramma op de twaalfde verdieping van het kantoor van Previder mogen houden. Deze verdieping is ingericht voor evenementen en biedt een prachtig 360-gradenuitzicht over Hengelo en omstreken. Future of Twente mag hier gebruik van maken voor het hosten van evenementen en trainingen. Previder kan nu bij ons aankloppen om mee te denken over diversiteit in hun team, niet alleen bij het werven van nieuwe medewerkers, maar ook bij het behoud van vrouwen binnen het team. Zo heeft Previder altijd de mogelijkheid om medewerkers aan te melden voor ons mentorprogramma.”

Persoonlijke groei voor medewerkers

Het mentorprogramma biedt de medewerkers de kans om te groeien door begeleiding van mentoren buiten hun eigen organisatie. Maudy Blockhuis, Management Assistent bij Previder en momenteel een mentee, deelt haar ervaring: “Het mentorprogramma is een laagdrempelig traject voor persoonlijke groei waarbij je gekoppeld wordt aan iemand buiten je eigen organisatie. Dit zorgt ervoor dat je jouw vraagstukken vanuit een ander perspectief kunt bekijken. In het begin vond ik het spannend, vooral het netwerken, maar nu ik de groep vaker heb gezien, ben ik steeds meer op mijn gemak.”

Future of Twente | Mentorprogramma
Een van de bedrijfsbezoeken als onderdeel van het mentorprogramma

Toekomstige ambities en blijvende impact

Jurjen Kothman, Directeur Managed Services, benadrukt: “In de IT-wereld is het moeilijk om een goed man-vrouw-ratio te realiseren; het is echt nog een mannenwereld. Zo is bij Previder ongeveer 7% van het aantal medewerkers vrouw. Willem Bos voegt hieraan toe: “We zullen het diversiteitsprobleem in de IT nooit volledig oplossen, maar we kunnen wel beginnen om er een goede start mee te maken en dat doen we nu samen met Future of Twente.”