Terug naar overzicht
Nieuws

Previder behaalt ISO-certificeringen voor ISO 27017 en 27018

Previder heeft twee nieuwe certificeringen behaald voor haar clouddiensten: ISO 27017 en ISO 27018. Beide ISO-certificeringen geven blijk van de hoge mate van toewijding van Previder om de informatiebeveiliging en privacybescherming van klantgegevens in cloudomgevingen te garanderen.
IT Security
ISO 27017 27018

Wat is ISO 27017?

Jeroen Renard, Security Officer van Previder: “Een belangrijk deel van de dienstverlening van Previder draait om clouddiensten. Met ISO 27017 bewijzen we dat de beveiliging van informatie in onze cloudomgevingen goed geborgd is. Deze internationale norm is een uitbreiding op de bekende ISO 27001, de standaard voor informatiebeveiliging waar Previder al langere tijd voor gecertificeerd is.

Certificeringen

Wat is ISO 27018?

Renard: “Deze normering is specifiek bedoeld voor cloudaanbieders die persoonsgegevens verwerken. Dan moet je denken aan het beveiligen en beheersen van vertrouwelijke persoonsgegevens, zoals klantdata, medische gegevens en informatie over burgers. Een belangrijke normering mede gericht op privacywetgeving als de AVG.”

IaaS

Wat is het grootste voordeel van deze certificeringen?

“Als klanten hun systemen met medische en persoonsgegevens bij ons hosten is het belangrijk dat zij op ons kunnen vertrouwen. Met deze certificeringen tonen wij aan dat de privacy en bescherming van gegevens wordt gegarandeerd. Nog steeds krijgen we vragen van klanten of gegevens in de cloud wel veilig zijn, maar met deze certificeringen bestaat daar geen twijfel over. Je hoeft ons dus niet meer te vertrouwen op onze blauwe ogen, maar je krijgt zekerheid doordat de beveiliging onafhankelijk beoordeeld is door een externe partij.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-IT security
-Certificeringen

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.