Terug naar overzicht
Nieuws

Blij met hercertificering voor ISO- en NEN-normen

Previder heeft met goed gevolg de hercertificering van het managementsysteem doorstaan. Dit betekent dat we de eerder verkregen ISO- en NEN-certificeringen behouden en hiermee voldoen aan de betreffende normeisen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.

Previder heeft met goed gevolg de hercertificering van het managementsysteem doorstaan. Samen met moederbedrijf Odin Groep en zusterbedrijf Heutink ICT blijven we de eerder verkregen ISO- en NEN-certificeringen behouden en voldoen hiermee aan de betreffende normeisen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.

Deze hercertificering is van groot belang. “Als klanten hun systemen met bedrijfs- en persoonsgegevens bij ons hosten, is het belangrijk dat zij op ons kunnen vertrouwen. Met deze certificeringen tonen wij aan dat de privacy en bescherming van gegevens wordt gegarandeerd”, vertelt Jeroen Renard, Security Officer bij Odin Groep. “We blijven groeien als organisatie en dat zie je logischerwijs ook terug in de hoeveelheid normenkaders en normen waaraan we moeten voldoen.” Renard is dan ook blij dat de certificering wederom gecontinueerd kon worden.

Certificering kwaliteit, milieu en informatiebeveiliging

Een onafhankelijke partij heeft de afgelopen maanden aan de hand van diverse audits het managementsysteem van Odin Groep doorlopen. Daarbij is vastgesteld dat Previder voldoet aan de volgende normen:

  • ISO 9001 > Kwaliteit
  • ISO 14001 > Milieu
  • ISO 27001 > Informatiebeveiliging
  • NEN 7510 > Informatiebeveiliging in zorgomgevingen

Specifiek voor Previder is ook de hercertificering voor de volgende normen doorlopen:

  • ISO 27017 > Informatiebeveiliging in cloudomgevingen
  • ISO 27018 > Privacybescherming in cloudomgevingen

Odin Groep werd door de keurende instantie geroemd voor het enthousiasme, de openheid en betrokkenheid. En voor het in alle opzichten centraal stellen van de klant bij het invullen en ontwikkelen van de diensten.