Terug naar overzicht
Nieuws

Kwetsbaarheid in beveiliging wifi-netwerken

Onderzoekers hebben op 16 oktober 2017 meerdere kwetsbaarheden ontdekt in het WPA2-protocol dat wordt gebruikt voor het beveiligen van wifi-verbindingen. Wanneer u wifi gebruikt is de kans zeer groot dat u ook gebruik maakt van WPA2. Door deze kwetsbaarheden kunnen derden bijvoorbeeld meelezen welke informatie u via wifi raadpleegt op internet of ze kunnen toegang krijgen tot data die op uw eigen interne netwerk staat.
Zakelijk internet
Previder wifi

De kwetsbaarheden hebben geen invloed op websites of toepassingen die met SSL beveiligd zijn. Deze zijn herkenbaar aan het gesloten slotje in de browser. Ook toepassingen als online bankieren zijn goed beveiligd.

Wat doet Previder voor u?

Previder heeft geïnventariseerd om welke apparatuur het gaat en heeft daar waar mogelijk de adviezen van de fabrikanten opgevolgd. Het gaat hierbij om het installeren van patches of het implementeren van een workaround. Indien u het beheer van uw omgeving bij Previder heeft ondergebracht dan zorgen wij er voor dat uw netwerk zo veilig mogelijk is. Indien nodig nemen wij contact met u op om een moment af te stemmen waarop de patch of workaround kan worden geïmplementeerd.

Wat u zelf kunt doen en waar moet u op letten?

Indien u geen beheer bij Previder afneemt, dan kunt u zelf de volgende maatregelen nemen:

  • Zorg ervoor dat de meest recente updates zijn geïnstalleerd voor alle apparaten die zijn aangesloten op wifi (bijvoorbeeld Windows updates)
  • Let erop dat de firmware van uw router/accesspoint geüpdatet moet worden wanneer er een patch voor KRACK (zie onderstaande link NCSC) is uitgebracht.
  • Maak gebruik van een SSL-beveiligde verbinding (herkenbaar aan het https:// adres)
  • Zorg voor up-to-date antivirus / antimalware software

Meer informatie kunt u vinden op de website van het Nationaal Cyber Security Centrum.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-IT security

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.