Terug naar overzicht
Nieuws

IT Support Specialist Jeroen: ‘Mensen zijn altijd blij als ik iets kom oplossen’

Van jongs af aan was hij al gek op computers. Het begon met spelletjes, maar ‘kijken hoe het allemaal werkt’ was nog leuker. Jeroen Kerssies raakte dit gevoel niet kwijt en begon aan een opleiding Systeem Beheer aan het Alfa College in Hardenberg, waarna hij uiteindelijk bij Previder belandde.
Werken bij Previder

Dit is een artikel van Twente.com uit de reeks 'Twente Leeft!' - 23-08-2022

Hij startte zijn carrière bij een detacheringsbureau in Amsterdam dat hem als systeembeheerder detacheerde op andere plaatsen. “Het reizen was leuk”, blikt hij terug. “Ik heb overal gezeten, van de politie tot bij een gemeente als Veendam. Ik heb er veel geleerd doordat ik bij verschillende organisaties zat.”

Toch was hij op zoek naar meer vastigheid en hij belandde bij de Odin Groep. Bij Heutink ICT werkte hij 2,5 jaar en bediende daar de onderwijsmarkt. “De zakelijke markt trok mij meer, waardoor ik ben overgestapt naar Previder in Hengelo. Geweldig, want nu heb ik precies wat ik wil. Ik kom overal, bij advocatenkantoren, bij woningbouwcorporaties, van alles. Fantastisch om bij al die organisaties over de vloer te komen en om contact te hebben met klanten uit verschillende branches. Ik werk als Support Specialist, vanuit Hengelo en vanuit huis en ik doe daarnaast aanvullende werkzaamheden en projecten buiten de deur. Een mooie mix.”

"Ik werk als Support Specialist, vanuit Hengelo en vanuit huis en ik doe daarnaast aanvullende werkzaamheden en projecten buiten de deur. Een mooie mix."

Jeroen Kerssies - IT Support Specialist Previder

Fijne werkgever

Als Hardenberger blijft hij trouwens overal zijn nuchtere zelf. “Tuurlijk, je moet wel een beetje aanvoelen wat de sfeer is ergens en in sommige settings reageren mensen meer formeel, maar over het algemeen is het dankbaar werk dat ik doe. Momenteel bied ik ondersteuning aan klanten die werken met de cloudproducten van Microsoft. Je komt toch iets oplossen als support specialist, of dat nou op locatie is of remote, en daar zijn mensen blij mee.”

Waar Jeroen dan weer blij mee is, is dat hij als net-nieuwe medewerker de kans kreeg om naar klanten toe te gaan bij Previder. “Als je duidelijk je ambitie uitspreekt, denkt de organisatie graag met je mee en geeft je ook die kansen, wat ik heel gaaf vind. Dit is één van de voorbeelden waaruit blijkt dat Previder een fijne werkgever is”, vindt hij. “Je hebt ook alle mogelijkheden om certificaten te behalen en om je ambities te verwezenlijken. Sinds corona werk ik best veel thuis en ook dat kan gewoon.” Flexibel zijn ‘ze’ dus ook nog bij IT-specialist Previder. “En gezellig niet te vergeten’, zegt hij terwijl hij aangeeft dat vanwege de groei van het bedrijf nog nieuwe collega’s worden gezocht.

Hoewel Jeroen niet in Twente woont maar er alleen werkt, kent hij Hengelo een beetje van het uitgaan met collega’s. “Leuk, maar wonen, wil ik hier niet omdat ik mijn familie en vrienden in Hardenberg heb en er niet weg wil. Maar veertig minuten rijden, dat is prima te doen.”

Naast zijn werk is Jeroen veel in de sportschool te vinden; hij fitnesst meerdere keren per week, soms wel zeven keer. “Zo lekker om te doen”, vindt hij. “Maar vakantie vieren kan ik ook hoor; een weekendje weg naar Praag, een reis naar Bali met mijn vriendin en deze zomer lekker naar Tenerife. Na hard werken, is het fijn vakantie vieren.”


Meer weten?

Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-IT oplossingen voor de zorg
-IT oplossingen voor corporaties
-IT oplossingen voor ontwikkelaars
-Digitale werkplek
-Werken bij Previder

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.