Terug naar overzicht
Nieuws

Actie vereist: stel MFA in op je account

Multi Factor Authenticatie is verplicht bij het inloggen op dit portal. In dit nieuwsbericht leggen we uit wat MFA is, waarom we dit verplicht stellen en hoe je MFA kunt activeren en gebruiken. Ook voor gebruikers van de API bevat dit bericht belangrijke informatie.
IT Security
Mfa

Wat is MFA?

Bij Multi Factor Authenticatie wordt door middel van meerdere factoren gecontroleerd of de gebruiker die wil inloggen ook daadwerkelijk de rechtmatige gebruiker is. Bij Previder maken we voor MFA gebruik van de combinatie van onderstaande factoren:

  • iets dat de gebruiker weet: het wachtwoord
  • iets dat de gebruiker heeft : een smartphone of smartwatch

Het belangrijkste voordeel is dat iemand die op een onrechtmatige manier een password heeft bemachtigd, geen toegang krijgt. Het zorgt dus voor extra veiligheid. Het levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het voorkomen van hacks en datalekken.

Waarom stelt Previder MFA verplicht?

IT-omgevingen zijn bedrijfskritisch voor organisaties. Veiligheid is een belangrijke voorwaarde om de continuïteit te waarborgen. Bij steeds meer applicaties die beveiligd moeten zijn, zoals telebankieren, maar ook bij andere cloud aanbieders wordt MFA de norm. MFA levert een dermate belangrijke bijdrage aan een veilige IT-omgeving, dat Previder heeft besloten om dit verplicht te stellen.

Hoe kan MFA geactiveerd worden?

Je kunt MFA activeren via de gebruikersinstellingen.

Vervolgens klik je bij “Twee-staps-verificatie” op “Uitgeschakeld” en volg je de instructies.

Voor MFA heb je een authenticator-app nodig, zoals bijvoorbeeld de Google Authenticator-app. Deze is te downloaden via Google Play of de Apple App Store.

MFA gebruiken

Bij het inloggen moet de verificatiecode die de authenticator-app genereert worden ingevuld voordat je toegang krijgt.

Wanneer je op je eigen device werkt, kun je ervoor kiezen deze op te slaan, zodat 30 dagen niet opnieuw om de twee-staps-verificatie wordt gevraagd.

Wanneer je de app niet tot je beschikking hebt, kun je de verificatiecode ook via SMS op je mobiele telefoon of via e-mail ontvangen. Daarvoor klik je op “Probeer het op een andere manier”.

Username/password werkt niet meer bij gebruik van de Previder API

Door gebruik te maken van een API kun je de interactie tussen je eigen beheeromgeving met het Previder Portal volledig automatiseren. Meer informatie vind je hier.

Bij het gebruik van de API kan voor authenticatie op dit moment nog gebruik gemaakt worden van een username/password of een token. Door invoering van MFA werkt de methode met username/password niet meer. Er moet dus verplicht gebruik gemaakt worden van een token.

Een token kun je zelf aanmaken via de gebruikersinstellingen.

Onderin het scherm staat de knop waarmee je een token aanmaakt.

Vervolgens kun je de token gebruiken in je applicatie.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-IT security

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.