Event

TechFuse 2024: hét kennisevent voor softwaredevelopers (ISV's)

Terug naar overzicht
Locatie

Twentse Bierbrouwerij

Datum

4 sep. 2024
12:00 - 18:00 uur

Thema
Niveau

CEO, CTO, DevOps en Scrummasters

Op woensdag 04 september organiseren wij TechFuse 2024: een exclusief en gratis kennisevent speciaal georganiseerd voor de softwaredevelopers die willen blijven innoveren. Een event dat technische experts als jou een unieke gelegenheid biedt om diepgaande inzichten op te doen, te netwerken met vakgenoten en de nieuwste trends te verkennen. Tijdens deze eerste editie staan drie hot topics centraal: AI, Security en Kubernetes.

Wat is de impact van AI op softwareontwikkeling? Wat zijn de cruciale aspecten van end-to-end beveiliging voor SaaS-applicaties? En wat zijn de voordelen van de transitie van server-based architectuur naar de moderne wereld van containerisatie met Kubernetes? Enkele boeiende vragen die deze middag zullen worden beantwoord.

Of je nu een doorgewinterde DevOps-professional bent, een ervaren scrummaster of een visionaire CTO, dit kennisevent zal je voorzien van waardevolle kennis en inzichten die direct toepasbaar zijn op jouw werkzaamheden.

Programma

  • 12:15 uur | We verwelkomen je graag met een heerlijke lunch en een drankje op locatie van de Twentse Bierbrouwerij
  • 13:00 uur | Opening door Arno Witvliet, CEO Odin Groep
  • 13:05 uur | De impact van AI op softwareontwikkeling - Hans de Visser, Chief Product Officer bij Mendix
  • 13:50 uur | Cruciale aspecten van een end-to-end beveiliging voor SaaS applicaties - Sander Ruiter, Systems engineer bij Fortinet
  • 14:30 uur | Van server-based architectuur naar containerisatie met Kubernetes - Peter Bult, Lead consultant bij Previder
  • 15:00 uur | Korte pauze
  • 15:15 uur | Transformatie van datacenter hosting door de implementatie van Kubernetes - Jeroen Krikke, COO bij Heutink ICT
  • 15:45 uur | Rondleiding door ons eigen datacenter PDC2, gevolgd door biertasting bij de Twentse Bierbrouwerij (optioneel)


Graag willen wij jou kennis laten maken met de mogelijkheden van Kubernetes as a Service. Om deze reden ontvangen alle bezoekers aan ons kennisevent € 200,00 tegoed voor ons KaaS platform, zodat je zelf de voordelen en het gemak kunt ervaren.

Keynote | De impact van AI op softwareontwikkeling

Mendix is een van de mooiste voorbeelden van een succesvolle Nederlandse ISV. Vanaf de opkomst van low-code development platforms staat Mendix jaar in jaar uit als Leader in het "Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms" van Gartner.

Mendix brengt Business en IT samen in één platform dat de hele software development lifecycle ondersteunt; van portfolio- en requirements management tot applicatie ontwikkeling, deployment en operations. Visuele programmering in combinatie met kant-en-klare bouwstenen levert een enorme versnelling van de doorlooptijd op. Wereldwijd werken meer dan 4.000 bedrijven met Mendix (sinds 2018 onderdeel van Siemens).

Hans de Visser heeft meer dan 30 jaar ervaring met de bouw van bedrijfskritische applicaties. Als Chief Product Officer is Hans verantwoordelijk voor de platform strategie en roadmap. AI heeft niet alleen een grote impact op softwareontwikkeling, maar ook op applicaties die verrijkt worden met AI services. Hans licht een tip van de sluier op wat dit betekent voor de strategie van Mendix.

Keynotes | Security & Kubernetes

Hoe richt je end-to-end de beveiliging in van je SaaS applicaties en alle daarin gebruikte devices?

Fortinet is voor Previder een belangrijke partner om ervoor te zorgen dat een digitale wereld mogelijk is die we kunnen vertrouwen. De missie van Fortinet is om organisaties te voorzien van uitgebreide en geïntegreerde cybersecurity-oplossingen die webapplicaties beschermen tegen bedreigingen zoals aanvallen en datalekken. Hun oplossingen zijn ontworpen om zowel beveiliging als prestaties en beschikbaarheid van applicaties te waarborgen.

Sander Ruiter is Systems Engineer bij Fortinet en neemt je mee op deze missie en laat je zien hoe die bescherming van het Previder Datacenter tot aan de applicatie gebruiker kan worden ingevuld.

Door: Sander Ruiter, Fortinet

Van server-based architectuur naar containerisatie met Kubernetes

Ben jij klaar om je technologische infrastructuur naar een hoger niveau te tillen? Dan nodigen we je uit voor deze sessie, waar we samen met Peter Bult - Lead consultant bij Previder - de revolutionaire ontwikkelingen in Kubernetes en container orchestratie ontrafelen.

Stap in de wereld van moderne IT-beheerprincipes, beginnend bij de oorsprong van Kubernetes en het paradigmaverschil tussen het "pets en cattle" principe. Leer hoe Kubernetes de verschuiving van monolithische architecturen naar flexibele microservices mogelijk maakt, verpakt in lichte en schaalbare containers.

Ontdek de onderscheidende kenmerken van Kubernetes die je organisatie een voorsprong geven in efficiëntie en schaalbaarheid. Van gevirtualiseerde omgevingen tot de opkomst van containerorkestratie, we verkennen de weg naar een geoptimaliseerde IT-infrastructuur voor de moderne onderneming.

Door: Peter Bult, Previder


Transformatie van datacenter hosting met behulp van Kubernetes

Iedereen praat over Kubernetes, maar wat is de ervaring van een ISV die van een server gebaseerde oplossing is gemigreerd naar Kubernetes?

Heutink ICT laat ICT werken voor het lerende kind. Het bedrijf, dat dit jaar haar 25 jarig jubileum viert, is met haar IT-oplossingen marktleider in het Nederlandse primaire onderwijs. Als ICT specialist zorgen zij voor het optimaal functioneren van de IT-omgeving van scholen en besturen.

Heutink ICT migreert momenteel stapsgewijs haar op microservices gebaseerd software platform (de MOO Suite) van een windows based IAAS omgeving bij Previder naar een Kubernetes oplossing bij Previder. Bij het verhuizen van een omvangrijk platform (een omgeving met 40 VM/200 vCPU's en 500 GB Memory en 4,5 TB storage) dat dagelijks meer dan 500.000 gebruikers bedient komt veel kijken! Omdat het platform van Heutink ICT grote fluctuaties kent in belasting gedurende de dag, wegen de voordelen van een schaalbaar platform als Kubernetes ruimschoots op tegen de investeringen benodigd voor de migratie.

Jeroen Krikke, Operationeel Directeur (COO) bij Heutink ICT, zal tijdens deze sessie zijn ervaringen delen over over wat er komt kijken bij een migratie naar Kubernetes.

Door: Jeroen Krikke, Heutink ICT

Meld je direct gratis aan

Hét event dat jij als technisch expert niet mag missen!