Event

Kennisevent | IT security & informatiebeveiliging

Terug naar overzicht
Locatie

Fort Voordorp

Datum

28 mrt. 2024
12:15 - 17:00 uur

Thema
Niveau

Business & IT

Graag nodigen we je uit voor het Previder Kennisevent over IT security & informatiebeveiliging op donderdag 28 maart. Hét evenement om alles te weten te komen over o.a. risicomanagement, NIS2, awareness bij medewerkers, maatregelen als Identity & Access Management (IAM) en Managed Detection & Response (MDR), het belang van back-up en de potentie én gevaren van AI in je bedrijfsomgeving. Previder biedt een platform aan klanten, leveranciers en security-autoriteiten om hun verhaal te doen gedurende deze dag.

Praktische informatie

Datum: donderdag 28 maart, vanaf 12:15u
Adres: Voordorpsedijk 28b, 3737 BK Groenekan
Kosten: gratis, incl. parkeren

Programma

  • 12:15u: We verwelkomen je graag met een lekkere lunch en een drankje.
  • 13:00u: De plenaire opening wordt verzorgd door René Lagerweij, Senior IT Architect bij Previder. Hij neemt je mee in de geschiedenis van Fort Voordorp en laat zien hoe zij destijds ook te maken hadden met risicomanagement. Hoe zag dat eruit en hoe ziet dit eruit bij organisaties vandaag de dag?
  • 13:45u: Keuzesessies ronde 1. Jij kiest zelf waar jij meer over wilt weten! Bekijk hieronder de sessies.
  • 14:30u: Pauze. Er is even tijd om wat te drinken, te netwerken en/of wat vragen te stellen over de sessies die je tot nu toe al gezien hebt.
  • 15:00u: Keuzesessies ronde 2. Jij kiest zelf waar jij meer over wilt weten! Bekijk hieronder de sessies.
  • 15:45u: Job van den Berg* neemt ons in een inspirerende keynote mee in de wereld van AI in bedrijfsomgevingen. Waar staan we nu? Welke AI-mogelijkheden zijn er voor bedrijven en hoe helpt bijvoorbeeld Copilot je efficiënter te werken? Welke security-kanttekeningen zijn er en waar moet je goed bij nadenken als het gaat om implementatie van AI in je organisatie?
  • 16:45u: We sluiten gezamenlijk af met een borrel!

Over Job van den Berg, keynote spreker

Job van den Berg is technologie-kenner en data-expert. Co-founder van AI.nl en The Automation Group, samen met Remy Gieling. Vanuit zijn jarenlange ervaring als spreker, trainer en data-kenner voor grote organisaties als DPG Media, Bluefield en Kantar, weet hij iedereen te boeien met zijn talloze voorbeelden over hoe je data en AI voor je laat werken. Geregeld deelt Job zijn visie en inzichten in de media (o.a. BNR, De Ondernemer, FD, AD en Emerce). Hij is tevens schrijver van het boek "Kunstmatige Intelligentie in 60 minuten".

Keuzesessies ronde 1: 13:45u - 14:30u

Klantcase: voldoen aan wet- en regelgeving en securitybeleid invullen

Roel Lijnema, Information Security Officer bij Bergman Clinics, vertelt tijdens deze sessie over de wet- en regelgeving waar de organisatie mee te maken krijgt. Hoe gaan ze bijvoorbeeld om met NEN7510 (richtlijn voor de zorg) en op welke manier zijn ze nu al bezig met NIS2? Hoe geven zij hun securitybeleid vorm?

- Roel Lijnema, Bergman Clinics

Awareness: zijn jouw medewerkers bewust van de cyberrisico's?

Wist je dat 98% van de datalekken en succesvolle ransomware-aanvallen te herleiden zijn naar een - bewuste of onbewuste - actie van een medewerker? Hans Willemsen van KnowBe4 vertelt over hoe je awareness bij medewerkers kunt stimuleren en wat de resultaten zijn van awareness-trainingen.

- Hans Willemsen, KnowBe4

Detection & Response: adequaat handelen op verdachte situaties

Ben jij je continu bewust van wat er gebeurt in je bedrijfsnetwerk en op de endpoints in je organisatie? Heb je zicht op verdacht gedrag of ongure inlogpogingen? Managed Detection & Response is als een 24/7 waakzame beveiligingscentrale voor jouw organisatie. Marco Vader, CISM bij Previder, vertelt je er alles over.

- Marco Vader, Previder

Keuzesessies ronde 2: 15:00u - 15:45u

NIS2: verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden

Er wordt veel gecommuniceerd over NIS2, maar wat is er nu echt bekend? Welke doelgroepen krijgen te maken met deze nieuwe wet- en regelgeving? Hoe kun je voorsorteren op de regelgeving en wat zijn de (financiële) consequenties als je er niet aan voldoet? En hoe zit het met wetgeving rondom AI? Roeland de Bruin, advocaat bij KienhuisHoving, legt het uit.

- Roeland de Bruin, KienhuisHoving

Controle over toegang tot je data en applicaties met IAM

Vaak wordt er gedacht aan het voldoen aan wet- en regelgeving wanneer het gaat om Identity & Access Management. Een 'verplichting' die ook in het kader van NIS2 belangrijker wordt. Echter kan het je leven ook ontzettend veel gemakkelijker maken wanneer rollen en toegang goed gedefinieerd zijn. Waarom zou je aan de slag moeten met IAM?

- Olivier van der Kruijf, Microsoft

Oeps! Een overstroming, hackers zijn binnen of een andere calamiteit heeft plaatsgevonden

Wat nu? Hoe zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk weer up and running bent met zo min mogelijk schade? Wat moet je geregeld hebben zodat je altijd voorbereid bent op een mogelijke calamiteit? Arjan Henselmans, van onze partner Veeam, neemt je mee in het verhaal.

- Arjan Henselmans, Veeam

Meld je direct aan

Het evenement is gratis en we zien je graag op 28 maart in Fort Voordorp!