Event

Kennisevent | IT security & informatiebeveiliging

Terug naar overzicht
Locatie

Fort Voordorp

Datum

28 mrt. 2024
12:15 - 17:00 uur

Thema

Veilig en betrouwbaar werken

Niveau

Business & IT

Graag nodigen we je uit voor het Previder Kennisevent over IT security & informatiebeveiliging op donderdag 28 maart. Hét evenement om alles te weten te komen over o.a. risicomanagement, NIS2, awareness bij medewerkers, maatregelen als Identity & Access Management (IAM) en Managed Detection & Response (MDR), het belang van back-up en de potentie én gevaren van AI in je bedrijfsomgeving. Previder biedt een platform aan klanten, leveranciers en security-autoriteiten om hun verhaal te doen gedurende deze dag.

Praktische informatie

Datum: donderdag 28 maart, vanaf 12:15u
Adres: Voordorpsedijk 28b, 3737 BK Groenekan
Kosten: gratis, incl. parkeren

Dagindeling

  • 12:15u - Inloop met lunch
  • 13:00u - Plenaire opening 'risicomanagement'
  • 13:45u – Keuzesessies ronde 1
  • 14:30u - Pauze: kennismaken en vragen stellen
  • 15:00u – Keuzesessies ronde 2
  • 15:45u - Plenaire afsluiting keynote spreker
  • 16:30u – Borrel

Programma

Plenaire sessies worden afgewisseld met keuzesessies. Tijdens de keuzesessies bepaal jij waar je meer over wilt weten. Is dat bijvoorbeeld beleid of een klantcase? Of wil je meer weten over maatregelen op het gebied van awareness, back-up, IAM of MDR? Jij stelt jouw dag samen! Bekijk alle keuzesessies hieronder en meld je via het formulier onderaan deze pagina aan voor het event.

Keuzesessies ronde 1: 13:45u - 14:30u

Klantcase: voldoen aan wet- en regelgeving en securitybeleid invullen

Eén van onze grotere klanten vertelt tijdens deze sessie over de wet- en regelgeving waar zij mee te maken (gaan) krijgen. Hoe gaan zij hiermee om en hoe geven zij hun securitybeleid vorm?

- We maken spoedig bekend welke klant dit is!

Awareness: zijn jouw medewerkers bewust van de cyberrisico's?

Wist je dat 98% van de datalekken en succesvolle ransomware-aanvallen te herleiden zijn naar een - bewuste of onbewuste - actie van een medewerker? Hans Willemsen van KnowBe4 vertelt over hoe je awareness bij medewerkers kunt stimuleren en wat de resultaten zijn van awareness-trainingen.

- Hans Willemsen, KnowBe4

Detection & Response: adequaat handelen op verdachte situaties

Ben jij je continu bewust van wat er gebeurt in je bedrijfsnetwerk en op de endpoints in je organisatie? Heb je zicht op verdacht gedrag of ongure inlogpogingen? Managed Detection & Response is als een 24/7 waakzame beveiligingscentrale voor jouw organisatie. Marco Vader, CISM bij Previder, vertelt je er alles over.

- Marco Vader, Previder

Keuzesessies ronde 2: 15:00u - 15:45u

NIS2: verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden

Er wordt al veel gecommuniceerd over NIS2, maar wat is er nu echt bekend? Welke doelgroepen krijgen te maken met deze nieuwe wet- en regelgeving? Hoe kun je voorsorteren op de nieuwe regelgeving en wat zijn de (financiële) consequenties als je er niet aan voldoet? Roeland de Bruin, advocaat bij KienhuisHoving, legt het uit.

- Roeland de Bruin, KienhuisHoving

Controle over toegang tot je data en applicaties met IAM

Vaak wordt er gedacht aan het voldoen aan wet- en regelgeving wanneer het gaat om Identity & Access Management. Een 'verplichting' die ook in het kader van NIS2 belangrijker wordt. Echter kan het je leven ook ontzettend veel gemakkelijker maken wanneer rollen en toegang goed gedefinieerd zijn. Waarom zou je aan de slag moeten met IAM?

- Olivier van der Kruijf, Microsoft

Oeps! Een overstroming, hackers zijn binnen of een andere calamiteit heeft plaatsgevonden

Wat nu? Hoe zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk weer up and running bent met zo min mogelijk schade? Wat moet je geregeld hebben zodat je altijd voorbereid bent op een mogelijke calamiteit? Arjan Henselmans, van onze partner Veeam, neemt je mee in het verhaal.

- Arjan Henselmans, Veeam

Meld je direct aan

Het evenement is gratis en we zien je graag op 28 maart in Fort Voordorp!