Verandermanagement adoptie

Event

Hoe je smart role mining toepast zodat je kunt starten met je IAM-implementatie

Terug naar overzicht
Locatie

Online via Microsoft Teams

Datum

7 dec. 2023
10:00 - 11:00 uur

Thema

Meerdere thema's

Niveau

Alle geïnteresseerden

Webinar: Hoe je smart role mining toepast zodat je kunt starten met je IAM-implementatie

Het inrichten van een rollenmodel wordt door organisaties vaak als de grootste drempel gezien om te starten met de implementatie van een moderne IAM-oplossing. Veel organisaties hebben immers nog helemaal geen rollenmodel op papier staan. Ze zijn er weleens mee begonnen maar er ook weer mee gestopt doordat ze zoveel uitzonderingssituaties tegenkwamen. Ze willen eerst hun functiehuis harmoniseren of op orde krijgen. Of ze hebben simpelweg een te lage bezetting om ermee te starten daar het als een enorm project wordt ingeschat en ze er als een berg tegenop zien. Kortom, er zijn tal van argumenten om een IAM-implementatie uit te stellen. Compliant worden en blijven zonder rollenmodel is echter ook geen optie.

Afhankelijk wat een medewerker doet in de organisatie moet hij of zij bepaalde IT-diensten geleverd krijgen om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Deze IT-diensten kunnen toegang zijn tot gegevens (teams, mailbox, shares), licenties (ECD/ERP systeem, Rapportages, etc.), hardware (laptop, telefoon, etc.).

Op basis van gegevens uit het HR systeem (functie + afdeling) in combinatie met een rollenmodel is het mogelijk om de uitgifte van de IT-diensten op een veilige manier te automatiseren. Het rollenmodel is hiermee een cruciaal onderdeel en in feite het brein van je IAM-oplossing.

Hoe kun je toch komen tot een gevuld rollenmodel?

In dit webinar laten we samen met onze partner Tools4ever zien hoe smart role mining via HelloID (van Tools4ever) kan worden ingezet om snel en met beperkte inspanning een rollenmodel te definiëren. Door een unieke combinatie van HR en user netwerk data is het mogelijk om inzicht te krijgen in welke rollen zich in je organisatie bevinden, of deze automatisch uitgedeeld kunnen worden of dat ze beter als optioneel aanvraagbare rol opgezet kunnen worden. Een praktische aanpak die we graag in 1 uur aan je willen uitleggen.

Wat neem je mee uit deze webinar?

  1. Inzicht in Role-Based Access Control (RBAC): Hoe je op basis van functies en afdelingen toegang kunt regelen tot diverse IT-diensten zoals applicaties, gegevens en hardware.
  2. Smart Role Mining via HelloID: Leer hoe je snel en met minimale inspanning een rollenmodel kunt definiëren middels een unieke combinatie van HR en user netwerkdata.
  3. Praktische aanpak: Ontdek welke rollen automatisch kunnen worden toegewezen en welke beter als optioneel aanvraagbare rol kunnen worden opgezet.

Programma:

  • Introductie over RBAC en waarom het belangrijk is
  • Uitdagingen bij het implementeren van een rollenmodel
  • Slimme strategieën voor Role Mining via HelloID
  • Beheren van rollen en entitlements in HelloID
  • Vraag & antwoord sessie met Arnout van der Vorst

Wij kijken er naar uit om je te mogen verwelkomen tijdens deze waardevolle sessie!

Previder & Tools4ever

Previder is kennis en implementatiepartner van Tools4ever voor het ontwerp, implementatie en het beheer van HelloID.

René Lagerweij

René is een gepassioneerde IT-architect bij Previder met een talent voor het omzetten van complexe uitdagingen in moderne en geavanceerde oplossingen. René heeft veel ervaring in het strategisch adviseren over o.a. Identity and Acces Management oplossingen ten behoeve van veiligheid, compliancy en efficiency bij klanten.

Arnout van der Vorst

Arnout van der Vorst is Identity Management Architect bij Tools4ever en heeft meer dan 15 jaar ervaring met Identity & Access Management. In zijn huidige functie is hij verantwoordelijk voor de architectuur, ontwerp en ontwikkeling van zowel onze softwareoplossingen als de IAM oplossingen bij onze klanten.

Spreker
René Lagerweij - Senior IT Architect - Previder
Spreker
Arnout van der Vorst - Identity Management Architect - Tools4ever

Meld je aan