Terug naar overzicht
Blog

Tover je smartphone om in een volwaardige desktop

Tegenwoordig hebben we altijd en overal onze smartphone bij de hand. Hoe makkelijk zou het zijn als je je smartphone in een handomdraai kunt transformeren tot een volwaardige desktop? Met Werkplek 365 van Previder en een smart dock kun je álle applicaties die je op je werk gebruikt, via je smartphone op je monitor toveren. Je hebt dus geen aparte desktop of laptop meer nodig!
Door: Marco Vader
Digitale werkplek

Werkplek 365

Werkplek 365 is de moderne online werkplek waar al je zakelijke applicaties samenkomen in één overzichtelijke startpagina. De perfecte zakelijke werkomgeving voor op je desktop op laptop. Deze werkplek is ook eenvoudig te gebruiken via de internetbrowser op je smartphone. Via Werkplek 365 heb je dus al je complete werkplek in je broekzak, maar aan het (langdurig) werken op je smartphone zitten nogal wat beperkingen. Denk aan het relatief kleine scherm en het ontbreken van een muis en volwaardig toetsenbord. Je mail checken of werken met Office 365-applicaties lukt aardig, maar daar houdt ook mee op. Met deze smart dock komt daar verandering in en transformeer je je smartphone tot een desktop.

Digitale werkplek

Wat is een smart dock?

Een smart dock is een compact kastje waar je je smartphone op kunt aansluiten. Aan de achterkant van de smart dock zitten HDMI- en USB-poorten om een monitor, toetsenbord en muis aan te sluiten. Dat laatste kan trouwens ook draadloos via bluetooth.

Hoe werkt het?

Om te beginnen sluit je eenmalig je monitor, muis en toetsenbord aan op de smart dock. Vervolgens schuif je de smartphone in de dock. Op de monitor verschijnt binnen enkele seconden dezelfde desktopomgeving zoals je die gewend bent op je desktop of laptop. Via Werkplek 365 heb je direct toegang tot al je zakelijke applicaties, data en documenten. Verder kun je je smartphone gewoon blijven gebruiken. Zodra je gebeld wordt kun je de smartphone uit de dock pakken. De verbinding met je desktop wordt dan wel verbroken, maar deze is binnen luttele seconden weer actief als je de smartphone terugplaatst.

Wat zijn de belangrijkste toepassingen?

De smart dock leent zich uitstekend voor zakelijk gebruik. Je hebt namelijk geen laptop of dure desktop meer nodig om te kunnen werken. De smart dock is handig in meerdere situaties. Denk bijvoorbeeld aan het werken op wisselende locaties of als secundaire werkplek. Naast zakelijk gebruik leent de smart dock zich ook voor persoonlijk gebruik thuis. De zware laptop of dure desktop behoort dus tot het verleden met deze set-up.

Wat vinden gebruikers ervan?

Esther werkt in een ziekenhuis en is razend enthousiast. “Als verpleger heb ik verschillende werkplekken en moest ik op elke plek elke keer opnieuw inloggen en applicaties opstarten. Dat was behoorlijk tijdrovend; ik was al gauw meerdere kostbare minuten kwijt. Bovendien stonden de applicaties die ik wil gebruiken niet op elke werkplek geïnstalleerd. Nu heeft onze IT afdeling op alle afdelingen smart docks geïnstalleerd en hoef ik alleen nog maar mijn smartphone aan te sluiten. Binnen enkele seconden kan ik aan het werk via Werkplek 365; supersnel! En nog veilig ook, dankzij de biometrische authenticatie die standaard op mijn smartphone zit.”

Marco Vader

Marco Vader heeft ruim 22 jaar ervaring als product manager in de ICT. Na werkzaam te zijn geweest bij (inter)nationale IT-providers is Marco in 2018 zijn nieuwe uitdaging aangegaan bij Previder en houdt hij zich voornamelijk bezig met innovatie op het gebied van cloud, security en de moderne werkplek.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-Digitale werkple

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.