Terug naar overzicht
Blog

Wie kan je informatie nou beter beveiligen dan je eigen MSP?

Security is meer dan ooit een must. Producten en diensten op dit gebied worden dan ook door allerlei partijen aangeboden. Maar je cyberveiligheid vertrouw je niet zomaar aan iedereen toe, zelfs niet als dat een specialist is. Vaak is het een verstandige keuze om het over te laten aan je eigen IT-leverancier/managed services provider (MSP). In deze blog zetten we 7 belangrijke voordelen van die keuze op een rijtje.
Door: Previder
IT Security

1. Naadloze integratie met IT-infrastructuur

Als je ervoor kiest securitydiensten af te nemen bij je eigen MSP, heb je de zekerheid van beveiligingsoplossingen die naadloos integreren met jouw bestaande IT-infrastructuur. Als Previder zijn we bijvoorbeeld al helemaal thuis in de architectuur, het netwerk en de applicaties binnen jouw IT-omgeving. Daardoor kunnen we oplossingen ontwikkelen en implementeren die perfect passen bij jouw specifieke configuraties en behoeften. Bovendien heb je op deze manier het beheer van IT- en beveiligingsdiensten onder één dak. Dat betekent minder complexiteit en administratieve rompslomp.

2. Snellere respons, snellere probleemoplossing en herstel

De diepgaande kennis van je IT-omgeving zorgt er ook voor dat je eigen MSP sneller en effectiever kan reageren op beveiligingsincidenten. Previder heeft al direct toegang tot relevante informatie over je systemen en netwerken. Dat resulteert in een snellere identificatie, bevestiging en oplossing van problemen. We kunnen ook sneller en nauwkeuriger reageren op bedreigingen, wat de hersteltijd aanzienlijk verkort.

3. Compliance en regelgeving

Previder kan jouw organisatie helpen bij het voldoen aan de relevante regelgeving en industriestandaarden door geïntegreerde compliance-beheerdiensten aan te bieden.

Wij kennen de specifieke compliance-vereisten van jouw branche en spelen erop in met passende beveiligingsmaatregelen. Door IT- en beveiligingsaudits te combineren, komen we tot een efficiënter en completer compliance-beheersysteem.

4. Kostenbesparingen

Als je IT-diensten en beveiligingsdiensten bundelt bij één MSP, ben je hoogstwaarschijnlijk voordeliger uit dan wanneer je afzonderlijke diensten afneemt bij verschillende aanbieders. Je hebt ook minder overheadkosten en administratieve lasten.

5. Eén contactpunt voor IT en informatiebeveiliging

Als je samenwerkt met één enkele provider, heb je ook maar één contactpunt voor alles wat met IT en beveiliging te maken heeft. Dat communiceert makkelijker en effectiever. Doordat alle diensten worden beheerd door die ene partij, ben je bovendien verzekerd van een consistente en geïntegreerde rapportage en documentatie van IT- en beveiligingsactiviteiten.

6. Strategisch alignment

Bij Previder begrijpen we de strategische doelen en bedrijfsprocessen van jouw organisatie. Dat stelt ons in staat beter passende beveiligingsstrategieën en -oplossingen te ontwikkelen. Bovendien kunnen we met onze diepgaande kennis van jouw bedrijfsprocessen proactief beveiligingsmaatregelen voorstellen en implementeren die de unieke risico’s van je organisatie aanpakken.

7. Gespecialiseerde kennis en expertise

Previder heeft enorm veel cybersecurity-expertise in huis. We investeren continu in trainingen en certificeringen om ervoor te zorgen dat onze medewerkers op de hoogte blijven van de nieuwste beveiligingstrends en -technologieën. Daarnaast gebruiken we geavanceerde beveiligingstools en -technologieën – vergelijkbaar met die van gespecialiseerde managed security service providers (MSSP's) – om een hoog niveau van informatiebeveiliging te bieden.

Ga ook voor zekerheid!

Wil jij ook de zekerheid van vlekkeloos werkende IT, optimale informatiebeveiliging en compliance, allemaal via één vertrouwde aanbieder? Praat er eens over met Previder!

Meer informatie over IT security?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier.