Nijhof Wassink

Bedrijfskritische processen ondersteunen met IT-techniek in de transportsector

Nijhof-Wassink is al ruim een halve eeuw een grote naam in de transport en logistiek. Het bedrijf is vooral actief met het vervoer van chemische en diervoeder bulkproducten, maar ontplooit ook via haar zusterbedrijven andersoortige transportgerelateerde activiteiten onder andere merknamen.
Terug naar overzicht

Verschillende modules

Het IT platform van de Nijhof-Wassink groep is opgebouwd uit verschillende modules. Elke gebruiker van alle bedrijfsonderdelen krijgt een standaard kantoorwerkplek (Officeprogramma’s, mail) aangeboden. Daarnaast gebruiken ze allemaal eigen core-applicaties. De logistieke activiteiten van Nijhof-Wassink worden bijvoorbeeld ondersteund met een eigen Transport Management Systeem, terwijl de vestigingen van Nijwa weer veel gebruikmaken van door Volvo ontwikkelde SaaS-oplossingen.

Om alle applicaties aan te bieden gebruikt Nijhof-Wassink groep een Citrix-omgeving die op het eigen IT platform draait in de datacenters van Previder. Het is de basis voor alle applicaties. "We doen alles zelf, maar kunnen niet alles alleen" legt Otten uit. "We hebben eigen IT-beheerders in dienst, een eigen helpdesk en doen zelf het applicatiebeheer. Maar voor de ondersteuning van de infrastructuur is het erg prettig om een goede partner te hebben die weet wat hij doet."

Onze datacenters

"We vertrouwen op de kennis van Previder om onze bedrijfskritische processen te ondersteunen met IT-techniek."

Gerrit Otten -

"Doordat we onze infrastructuur bij Previder hebben ondergebracht, kunnen we als IT-afdeling wat mij betreft de ideale rol spelen," vertelt Otten. "Namelijk die van een service-gerichte dienstverlener, die de interne gebruikers behandelt zoals je ook externe klanten zou behandelen. Bovendien is de IT-omgeving een stuk flexibeler geworden. We kunnen nu zonder veel moeite honderd man bijschalen. Geen enkel probleem. Ons bedrijf is bovendien op de cloud voorbereid. Als we bijvoorbeeld onze Exchange 2016 servers willen koppelen aan Exchange online kunnen we dat doen."

IaaS

Oplossingen bij Nijhof Wassink

Colocatie

Om alle applicaties aan te bieden gebruikt Nijhof-Wassink groep een Citrix-omgeving die op het eigen IT platform draait in de datacenters van Previder.

Meer over Colocatie

Managed Services

Previder helpt bij het ondersteunen van de IT infrastructuur. Zo komt er meer tijd voor relevante taken op IT gebied voor Nijhof-Wassink groep.

Meer managed services