Terug naar overzicht
Nieuws

"Woningcorporaties één aanspreekpunt bieden voor hun complete IT-keten"

Een paar maanden geleden nam Previder branchegenoot Unified over. De twee partijen gaan sindsdien als gespecialiseerd bedrijf binnen Previder verder onder een nieuwe naam: Previder Corporaties. Wat was de aanleiding voor de overname, wat betekent het voor huidige en nieuwe klanten en waar wil de organisatie zich de komende jaren op richten? CorporatieGids.nl sprak erover met Directeur Previder Corporaties Stephan Derksen.
IT voor Corporaties

*Dit is een artikel van CorporatieGids.nl.

Met de overname van Unified wil Previder Corporaties groeien als IT-kennispartner voor de sector, begint Stephan het gesprek: “Als managed services provider heeft Previder het doel zich verder te ontwikkelen en specialiseren in een aantal specifieke verticals, waaronder het marktsegment woningcorporaties. Unified is één van de leidende en meest ervaren IT dienstverleners in de IT voor corporaties markt. Er is bij ons heel veel kennis aanwezig over corporaties en hun vraagstukken. Met de overname en het ontstaan van Previder Corporaties, hebben we zo de juiste ingrediënten om te groeien als IT-kennispartner voor woningcorporaties en hebben we de schaal en expertise om onze huidige dienstverlening uit te breiden.”

Eén aanspreekpunt

Op de vraag wat de visie van Previder Corporaties is op outsourcing en de cloud bij woningcorporaties, vertelt Stephan: “Steeds meer corporaties zien grote voordelen van de inzet van cloud en nieuwe technologieën voor de ondersteuning van hun activiteiten, maar ervaren tegelijkertijd uitdagingen op het gebied van toenemende complexiteit, kosten en het beheer van IT. Het belangrijkste is dat zij zich kunnen focussen op hun kerntaak: betaalbare woningen bieden voor mensen met lagere inkomens. Outsourcing bij een deskundige IT-specialist met ervaring in de sector maakt dat de corporatie zich op haar kerntaken kan blijven richten, terwijl de IT-partner helpt om moderne technologie effectief in te zetten ter ondersteuning van de kernprocessen. Met Previder Corporaties hebben zij nu één betrouwbaar en gespecialiseerd aanspreekpunt voor hun complete IT-keten, van digitale werkplek tot het IT-fundament dat hen in al hun behoeften faciliteert.”

Meer over de digitale werkplek

Specifieke kennis

Een actueel voorbeeld hiervan is de toenemende behoefte om flexibel te werken, gaat Stephan verder. “Door de coronapandemie is de wens om tijd- en plaatsonafhankelijk toegang te hebben tot alle applicaties versterkt. Ons gezamenlijke portfolio voorziet in moderne cloudoplossingen, maar biedt ook naadloze connectie met applicaties die nog niet als SaaS-oplossing beschikbaar zijn. Daarbij is de specifieke kennis en ervaring van voormalig Unified van grote toegevoegde waarde, omdat onze engineers weten hoe bepaalde applicaties – die kenmerkend zijn voor de sector – samenwerken met andere applicaties. Zo kunnen cloud-apps en legacy-applicaties efficiënt en veilig naast elkaar werken in een moderne omgeving die voorziet in alle behoeften.”

Onze datacenters

Voordeel voor klanten

De klanten van voormalig Unified ondervinden weinig gevolgen van de overname, licht Stephan toe. “Het belangrijkste verschil is dat de naam verandert in Previder Corporaties en dat er een groter portfolio beschikbaar is. Aanspreekpunten blijven hetzelfde en alle afspraken worden gehandhaafd zoals ze gewend zijn. Hun voordeel is dat zij toegang krijgen tot een uitbreiding van het aanbod van producten en diensten, met onder andere Workspace 365, security services, cloudoplossingen, detachering, onboardingtraining voor medewerkers op het gebied van Microsoft-producten en nog veel meer.”

Meer over IT security

Betere ondersteuning

“Voor de oude klanten van Previder betekent de overname dat ze straks door een marktspecialistisch team worden ondersteund bij hun IT-vraagstukken. Unified heeft niet alleen een goed imago en mooi portfolio aan corporatieklanten, maar ook veel kennis van de sector. Door de overname kunnen we onderlinge sterktes eveneens benutten. En met het gezamenlijk aanbod en de toegenomen schaalgrootte kunnen kleine, middelgrote én grote corporaties worden bediend op het volledige IT-spectrum.”

Solide basis

“Omdat er een solide basis ligt voor verdere groei en ondersteuning van woningcorporaties, is het uitgangspunt dat zoveel mogelijk in stand blijft,” vertelt Stephan op de vraag wat de overname betekent voor de directie van Unified. “De directie van Previder Corporaties bouwt voort op de ambitie om leidend te zijn in de sector, en we willen klanten blijven bedienen vanuit de huidige vestigingen in Utrecht en Nieuw-Vennep.”

Partner voor alle IT-vraagstukken

“Onze ambitie voor de komende vijf jaar is – naast het marktleiderschap – om voor woningcorporaties van elke omvang een échte partner te kunnen zijn voor alle IT-vraagstukken,” sluit Stephan vooruitblikkend af. “Dat betekent enerzijds dat we inzetten op verdere groei van onze organisatie om meer corporaties te kunnen bedienen in het algemeen, en anderzijds dat we een toegesneden dienstenaanbod willen ontwikkelen dat past bij de mate van digitalisering en specifieke omvang van elke corporatie.”

“Bovendien zien we vraagstukken rondom digitalisering die verder reiken dat alleen IT-beheer. Denk daarbij aan advies rondom digitale strategie, datamanagement en BI-oplossingen, maar ook aan training en begeleiding van medewerkers om digitale vaardigheden te ontwikkelen zodat deze nieuwe technologie ook daadwerkelijk productief kan worden ingezet. We voorzien daarom ook een verdere ontwikkeling van ons dienstenaanbod in de breedte om in de behoefte van de corporaties te kunnen voorzien en om als kennispartner op lange termijn meerwaarde te kunnen bieden.”

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor corporaties
-Managed Services

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 030 252 2221, of via onze contactpagina.