Terug naar overzicht
Techblogs

DevOps Docker Container Deployment

In deze techblog leggen we je uit hoe je wijzigingen aan de web-applicatie in een Docker-container automatisch kunt uitrollen en doorvoeren op ons PaaS-platform.
Door: Peter Bult
PaaS+

Stap 1: Creëer de Docker Image

Allereerst moet een Docker-image worden gemaakt. Het Docker-bestand en andere configuratiebestanden, worden samen met de gewenste webapplicatie geplaatst in een Docker-repository, zoals Docker Hub.

Stap 2: Maak een Docker-omgeving

Vervolgens kun je een Docker-omgeving aanmaken op het Previder-platform. Onder het tabblad "Docker" kun je een load balancer selecteren. Je kunt zowel een load balancer in een Docker-container als een standaard load balancer van het Previder-platform aanmaken.

Bij de applicatieservice kun je door de integratie met Docker Hub de eerder geüploade image uitrollen. Ga naar het aangepaste tabblad en klik op "Toevoegen". Hier kun je de naam van de image en uw Docker Hub-inloggegevens invoeren. De image verschijnt in de lijst van het aangepaste tabblad.

Stap 3: Configureer de Docker-container

Nadat je de image heeft geselecteerd, kun je de gewenste wijzigingen van de applicatieserver opgeven en de omgeving een naam geven. Vervolgens kun je de Docker-container uitrollen.

Stap 4: Configureer Docker Hub Automatische Build

Om automatische updates van de Docker-container mogelijk te maken, moet je op Docker Hub de zogenaamde "Automated Build" configureren. Ga naar het "Builds"-tabblad van de image en configureer deze. Dit omvat het koppelen van je Git-opslagplaats (bijvoorbeeld GitHub) aan je Docker-account.

Zorg ervoor dat de repository dezelfde is als waar de configuratiebestanden van de Docker-image zijn opgeslagen. Configureer de build-instellingen, waarbij je de branche aangeeft waarin de webapplicatie en configuratiebestanden zijn opgeslagen. Sla de configuratie op.

Stap 5: Test de Automatische Build

Om te controleren of de automatische build correct is geconfigureerd, maak je een wijziging in de Git-repository van jouw webapplicatie. In dit voorbeeld voegen we een vette titel toe aan de webapplicatie. Sla de wijzigingen op en push deze naar de Git-repository.

Stap 6: Bekijk de Updates in Previder PaaS+

Ga terug naar het dashboard van het Previder PaaS-platform en rol de applicatieservice opnieuw uit door op de "Docker Containers bijwerken" knop te klikken. Wacht tot het platform de gewenste wijzigingen vanuit Docker ophaalt.

Als je de webapplicatie opent via de URL van de omgeving, kun je zien dat de wijzigingen correct zijn doorgevoerd.

That's it!

Bedankt voor het lezen van deze techblog! Heb je nog vragen of wil je meer weten over PaaS+? Neem gerust contact met ons op. Bedankt voor het lezen en veel succes met wijzigingen aan de web-applicatie in een Docker-container automatisch uitrollen op ons PaaS-platform!