Terug naar overzicht
Nieuws

Thales en Previder lanceren SOC-as-a-Service

Het Security Operations Center (SOC) van Thales Nederland wordt door Thales en Previder beschikbaar gesteld als managed service. De nieuwe Nederlandse cloud security dienst is specifiek geschikt voor organisaties die diepgaand inzicht willen hebben in wat zich afspeelt binnen hun netwerk, zowel on-premise als in de cloud, om direct te kunnen reageren op mogelijk misbruik. Dankzij de samenwerking tussen de cybersecuritydivisie van Thales Nederland en Previder komt een hoogwaardig SOC nu voor meer organisaties binnen bereik.
IT Security
soc as a service

Het Managed SOC richt zich met name op organisaties die hun bedrijfscontinuïteit veilig willen stellen door direct inzicht te krijgen in alle activiteiten binnen hun totale IT infrastructuur. “Met deze nieuwe service kunnen we verschillende beveiligingsmodellen aanbieden, van een laag instapmodel tot een full-service SOC", zegt René van Buuren, directeur Cybersecurity bij Thales Nederland. "Op deze manier stellen wij, samen met Previder, Nederlandse bedrijven in staat hun beveiligingsniveau uit te breiden met intelligent threat detection van een zeer hoog niveau."

“Detectie is de belangrijkste component van een degelijke en moderne cybersecurity strategie, naast zorgvuldige analyse van het bestaande netwerk en de preventieve maatregelen die iedere organisatie zou moeten nemen om misbruik te voorkomen. Terwijl bij digitale dreigingen iedere seconde telt, zijn er nog steeds bedrijven die er weken, maanden of zelfs jaren later pas achter komen dat gevoelige gegevens het bedrijf hebben verlaten. Onze technologie en onze experts zorgen er samen voor dat alle activiteit die afwijkt van de norm onmiddellijk wordt gesignaleerd en op waarde wordt geschat, zodat onze klanten wanneer het echt nodig is direct in actie kunnen komen.”

René van Buuren, directeur Cybersecurity bij Thales Nederland

“We hebben bewust gekozen voor een partnership met Thales, zodat de beveiliging van onze klanten van Previder IaaS onafhankelijk wordt gemonitord en getoetst. Veel organisaties gaan ervan uit dat het voldoende is de netwerkinfrastructuur te beveiligen tegen gevaren van buitenaf, maar wat als het gevaar van binnenuit komt?”

Tim Timmerman, directeur Previder

Meer over IaaS

Volgens Van Buuren is de samenwerking met Previder met name van belang omdat het toenemende gebruik van cloud computing organisaties voor nieuwe uitdagingen stelt. “De datacenters waar de cloud op draait zijn over het algemeen bijzonder veilig, maar over wat zich afspeelt in die cloud hebben de cloud-providers vaak weinig te zeggen. Organisaties zijn helaas geneigd de specifieke cybersecurity-uitdagingen van een cloud-omgeving te onderschatten. Wij denken dat we met onze samenwerking met Previder een unieke service kunnen leveren die cruciaal is voor een alomvattende cybersecurity strategie.”

Onze datacenters

Thales is een van de grootste en meest geavanceerde leveranciers van cybersecurity-diensten wereldwijd en biedt buiten Nederland ook SOC’s in onder meer Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Hong Kong. De diensten van het Thales SOC zijn met name gericht op de detectie van mogelijke dreigingen binnen bedrijfsnetwerken, variërend van hackers en malware tot medewerkers die al dan niet bewust toegang zoeken tot vertrouwelijke informatie die niet voor hun ogen bestemd is.

Meer weten?
Lees hier alles over:
-IT oplossingen voor de zakelijke markt
-IT security

Wil je direct contact opnemen? Je kunt ons bereiken via info@previder.nl, op 088 - 332 3333, of via onze contactpagina.