Terug naar overzicht
Blog

Modern Endpoint-Management Summit in Parijs

Eind april was het Modern Endpoint-Management Summit in Parijs. Een driedaags event dat geheel in teken staat van de nieuwste trends, best practices en oplossingen op het gebied van het effectief beheren, beveiligen en het optimaliseren van apparaten en endpoints binnen IT-infrastructuren. Collega’s Andor, Tim en Jarno nemen je mee in hun ervaringen.
Door: Previder
Microsoft Office 365

Op dinsdagmiddag samen in de auto, op weg naar het Modern Endpoint-Management Summit in Parijs! Een driedaags event dat geheel in teken staat van de nieuwste trends, best practices en oplossingen op het gebied van het effectief beheren, beveiligen en het optimaliseren van apparaten en endpoints binnen IT-infrastructuren. Collega’s Andor Klink, Tim Smit en Jarno Kleinjans kenden elkaar nog niet en na hun aankomst in Parijs gingen ze samen de binnenstad in. Ze aten en dronken bij een kleine brouwerij om elkaar beter te leren kennen. Daarna maakten ze zich op voor drie leerzame dagen.

“De eerste ochtend was de inschrijving en toen kregen we onze badges. Het was direct een volle dag met veel interessante sessies”, omschrijft Tim. Wat meteen duidelijk werd is dat Microsoft het event ook erg serieus neemt. Het viel ze namelijk op dat er zeker tien Product Leads van Microsoft vanuit de VS aanwezig waren, erg indrukwekkend. Andor geeft aan dat het een erg leuk event was en informatief: “Het was leuk om veel sprekers na de sessies en bij het diner te spreken. Hierdoor hebben we ons netwerk kunnen uitbreiden en ook kunnen bijdragen aan de naamsbekendheid van Previder. Bij veel MVP’s die we hebben gesproken was onze naam namelijk nog niet bekend. Ook leuk om een aantal werknemers van Microsoft en de sponsoren - onder andere Liquit- te spreken. Hiermee had ik nog niet eerder contact gehad.”

Toegankelijk en goede sfeer bij de Modern Endpoint-Management Summit

Elke dag begon met een keynote. Hierna kon je bij diverse sessies waarvoor je je van tevoren had ingeschreven, aansluiten. “Er werd goed voor ons gezorgd, want tussentijds was er de mogelijkheid om drinken en snacks te pakken. Rond de middagen werd er gezorgd voor een uitgebreide lunch en aan het einde van de dagen was er een borrel, waar we natuurlijk ook even bij waren om met andere bezoekers te kunnen spreken. Het bood ons de mogelijkheid om te spreken met een aantal sprekers, sponsoren en andere bezoekers van het event”, geeft Tim aan. De tweede dag sloten ze af met een gezamenlijk diner, waar ook sprekers bij aanwezig waren. Ze spraken met een aantal MVP’s en konden een aantal scenario’s waar ze tegen aan liepen bij klanten, bespreken. Hierdoor kregen ze inzichten van de experts en kunnen ze klanten hiermee verder helpen.

Nieuwe inzichten over feature requests uit de backlog en best practices

“Op het event hing een hele goede sfeer”, geeft Andor aan. “Doordat het een community event is, was de sfeer informeel en was eigenlijk elke bezoeker en spreker benaderbaar. Ook werd er door Microsoft goed geluisterd naar wat bezoekers belangrijk vinden in verbeteringen en nieuwe functionaliteit in de producten uit het Microsoft Portfolio.” Andor, Arno en Tim hebben verschillende sessies bijgewoond. Soms individueel, soms gezamenlijk of met z’n drieën.

Zo legde Tim vooral zijn focus op sessies die gingen over security, gezien hij daar op dit moment veel mee bezig is en daar toekomst in ziet. Tim voert op dit moment een security-project uit bij een klant en kon hierdoor kennis en inzichten opdoen die hij kan gebruiken in zijn dagelijkse werkzaamheden. Ook liep hij tegen bepaalde zaken aan met een product en dit besprak hij met sprekers van Microsoft. Zij waardeerden de feedback en gaven aan hiermee aan de slag te gaan. “Binnenkort geven ze hierover meer informatie, dus we wachten dit af”, geeft Tim aan.

Jarno vult aan: “Veel sessies gingen over Autopilot architectuur, Endpoint Management Security, Windows 365, MacOS management en Entra ID / Conditional Access. In alle sessies kwam natuurlijk ook de trend Microsoft Copilot for Security in Intune naar voren.”

Of ze nieuwe inzichten hebben gekregen? Zeker! Met sommige inzichten zat Andor al op de juiste weg. Het is dan ook meer een bevestiging van hoe wij binnen Previder bepaalde zaken al implementeren. Maar ook kregen ze inzicht tijdens de Microsoft AMA (Ask Me Anything) sessie waar de focus van Microsoft ligt in het verwerken van alle feature requests uit de backlog die er zijn voor Intune. En wat dus de eerste verbeteringen zullen zijn in Intune. Er komen leuke en interessante nieuwe functies en verbeteringen aan. Bepaalde zaken die met de bezoekers gedeeld werden, vallen onder NDA. Hier mochten ze dus ook geen foto’s van maken en ook niets over delen op social media.

Een aantal best practices die hij heeft meegenomen uit zijn gesprekken met de MVP’s en uit de sessies neemt ook Andor mee in zijn dagelijkse werkzaamheden en bij de implementatie van Endpoint Management, vooral gericht op Intune en Liquit.

Managed endpoint security

Elkaar leren kennen op de MEM summit

Tijdens het event zagen Tim, Andor en Jarno ook bekende gezichten van klanten waar ze in het verleden projecten en werkzaamheden hebben uitgevoerd. Erg leuk om hen weer te zien en even bij te praten. En ze leerden elkaar natuurlijk ook beter kennen. Hoewel ze werken voor dezelfde organisatie, hadden Tim en Andor elkaar hiervoor nog nooit ontmoet. In de avonden hingen ze samen nog even de toerist uit in Parijs. Een erg leuke manier om zo collega’s (beter) te leren kennen. Ze weten elkaar nu te vinden wanneer ze kennis willen delen en hulp? nodig hebben. Hierdoor kunnen we ons werk nog beter gaan uitvoeren en onze klanten helpen.