Instructie Selfservice Portal

Hoe werkt de Online Selfservice Portal

Ga naar https://selfserviceportal.previder.nl. Log in met de inloggegevens die je via de e-mail van de Supportdesk hebt ontvangen. Onderstaand venster verschijnt.

Via het menu heb je de volgende mogelijkheden:

Dashboard

Via je dashboard heb je inzage in je meldingen, te weten:

• Meldingen
  • Incidenten
  • Serviceverzoeken
  • Wijzigingen (RFC’s)

Hierin kun je per type melding zoeken naar open en gesloten meldingen.

Nieuwe melding

Wanneer je op ‘Nieuwe melding’ klikt, kun je een nieuwe melding aanmaken.

Meldingen

Via ‘Meldingen’ heb je inzage in de eerder aangemaakte meldingen.

Incidenten

Onder ‘Incidenten’ heb je inzage in alle openstaande en gesloten Incidenten.

Serviceverzoeken

Onder ‘Serviceverzoeken’ heb je inzage in alle openstaande en gesloten Serviceverzoeken.

Wijzigingen

Onder ‘Wijzigingen’ heb je inzage in alle openstaande en gesloten Requests for Change (RFC).

Nieuwe melding

Wil je een nieuwe melding aanmaken? Klik dan op ‘Nieuwe melding’. Onderstaand beeld verschijnt.

De velden voor je naam, de betrokken persoon, het bedrijf en de locatie staan ingevuld. Wijzig de betrokken persoon wanneer de situatie zich bij een specifiek persoon voordoet.

Geef de melding een passende titel, de gewenste prioriteit en maak een omschrijving van de melding.

In het veld ‘Communicatie’ kun je een toelichting geven.

Onder bijlagen kun je bijlagen uploaden en toevoegen aan je melding.

Klik vervolgens op ‘OK’. Je hebt een melding aangemaakt.

Incidenten, Service Requesten en Changes

Je hebt inzage in alle openstaande en gesloten tickets. Selecteer een ticket en bekijk de inhoud. Onderstaand venster verschijnt.

Binnen een ticket heb je inzage in de omschrijving van het ticket, reacties en bijlagen.

Algemeen

Hier lees je de algemene informatie van het ticket: Titel, omschrijving en oplossing.