Terug naar overzicht
Blog

Previder Corporaties: Veilig, slim en altijd werken. Maar… wat is veilig werken?

Om je als woningcorporatie te kunnen richten op je kerntaken, is het essentieel dat je kunt vertrouwen op een veilige, up-to-date en optimaal functionerende IT-omgeving. Wat is daarin de rol van de digitale werkplek? Previder laat het bezoekers van CorporatiePlein op 12 september ervaren, en wij spraken er alvast over met Marketingadviseur Jop Raanhuis.
Door: CorporatieMedia
IT voor Corporaties

Wat staat centraal op jullie stand tijdens CorporatiePlein 2024?
Op CorporatiePlein 2024 vertellen we over de digitale werkplek van Previder, een innovatieve oplossing waarmee woningcorporaties veilig, slim en altijd kunnen werken. Bij onze stand staat de veelzijdigheid van onze digitale werkplek centraal. De digitale werkplek verhoogt niet alleen de efficiëntie van werken, maar zorgt er ook voor dat jouw medewerkers veilig kunnen werken.

Voor welke informatie kunnen bezoekers bij jullie terecht?
Bezoekers kunnen bij ons terecht voor uitgebreide informatie over de voordelen en implementatie van de digitale werkplek. We bieden inzicht in hoe onze oplossing de samenwerking en productiviteit binnen woningcorporaties kan verbeteren. Daarnaast gaan we dieper in op de beveiliging van gegevens en IT-infrastructuren, wat essentieel is in de huidige digitale wereld.

Op welk vlak kunnen jullie corporaties écht verder helpen?
Wij kunnen woningcorporaties op meerdere fronten verder helpen. Naast het bieden van een efficiënte digitale werkplek, leggen we een sterke nadruk op security. Gezien de toenemende dreiging op het gebied van cyberaanvallen en de aanscherping van de regels via NIS 2.0 en BIC 4.0, is het essentieel om je werkplek en IT-netwerkinfrastructuur goed te beveiligen. Dit doen we door regelmatig updates uit te voeren op zowel hardware als software en door ervoor te zorgen dat oudere apparatuur tijdig wordt vervangen om risico’s te minimaliseren.

Het menselijke aspect speelt ook een cruciale rol in onze benadering van security. Meer dan negentig procent van de aanvallen richt zich op menselijke fouten, zoals social engineering en phishing. Daarom bieden wij uitgebreide awareness-trainingen voor medewerkers, zodat zij potentiële cyberdreigingen beter kunnen herkennen en vermijden. Onze securitylagen, vergelijkbaar met die in financiële instellingen, omvatten firewalls, netwerksegmentatie, pentests, vulnerability scans, endpoint detection en user access control.

De Managed Detection and Response (MDR) dienst van Previder zorgt ervoor dat, in het geval van een veiligheidsincident, de impact wordt geminimaliseerd en snel inzichtelijk wordt gemaakt zodat er direct actie kan worden ondernomen. Door deze gecombineerde aanpak van technische beveiliging en mensgerichte training helpen wij woningcorporaties om niet alleen veilig, maar ook efficiënt en continu te werken.

Met de digitale werkplek van Previder kunnen woningcorporaties zich richten op hun kerntaken, in de wetenschap dat hun IT-omgeving veilig, up-to-date en optimaal functionerend is. Zo creëren we een werkomgeving waarin veilig, slim en altijd werken hand in hand gaan.

Lees hier meer over Previder Corporaties op CorporatiePlein 2024. Wij zijn op CorporatiePlein te vinden op stand 64.

Aanmelden voor CorporatiePlein kan via deze link.

Bron: CorporatieMedia, Foto: Previder

Meer weten over veilig werken?

Vul onderstaand formulier in om contact op te nemen.