Event

Scoren met IT die jouw bedrijfsprocessen ondersteunt… En nu de praktijk!

Terug naar overzicht
Locatie

De Grolsch Veste, FC Twente

Datum

3 nov. 2022
13:00 - 16:30 uur

Thema

Meerdere thema's

Niveau

Business & IT

In een voetbalteam vertrouw je op elkaars kwaliteit. Ieder heeft zijn specialisme, waarmee je waarde toevoegt aan je team. In de IT-wereld is dit niet anders. Er zijn verschillende specialismen, zoals veiligheid, continuïteit en het automatiseren en efficiënter maken van werkprocessen. Deze moeten op elkaar en op de doelen van je organisatie ingespeeld zijn. Dan heb je een perfect team waarmee jouw organisatie uitdagingen aankan. Zo onderscheid je jezelf op de arbeidsmarkt, kun je beter inspelen op de groeiende vraag naar producten en (maatschappelijke) dienstverlening, laat je medewerkers productief én tevreden (thuis)werken en houd je jouw 'doel' schoon van cybercriminelen die hun best doen bij jou binnen te komen.

Previder helpt jou graag als coach om deze behoeften, doelen en moderne technologie samen te brengen tot één team dat perfect op elkaar is ingespeeld. Hoe werkt dat in de praktijk? Samen met onze klanten en partners gaan we gedurende deze dag aan de slag met praktische handvatten.

Wat kun je verwachten?

Tijdens dit evenement delen we kennis en ervaringen die jouw organisatie ondersteunen om te kunnen scoren met IT. Op een manier die bij jou past. Wij snappen dat iedere organisatie en afdeling anders is en dus ook andere (IT-)behoeften heeft. Daarom hebben we dit evenement opgedeeld in meerdere sessies, zodat jij de 'opstelling' van jouw dag bepaalt. Onder de thema's ‘effectief (samen)werken’, ‘veilig werken’ en ‘up and running zonder zorgen’ bieden we diverse sessies aan, deze vind je hieronder. Kies per thema de sessie die interessant is voor jouw organisatie en/of functie en meld je via het formulier onderaan deze pagina aan.

Inhoud van de dag

  • 13.00 - 13.20 Welkom, door Martijn Hoogstoevenbeld (Financieel en Operationeel Directeur FC Twente) en Jurjen Kothman (Vestigingsdirecteur Previder Hengelo).
  • 13.30 - 14.00 Thema 1: Effectief (samen)werken: keuze uit drie sessies.
  • 14.15 - 14.45 Thema 2: Veilig werken: keuze uit twee sessies.
  • 15.00 - 15.30 Thema 3: Up and running zonder zorgen: keuze uit drie sessies.
  • 15.45 - 16:30 Afsluiting en 'derde helft' met een hapje en drankje.

13:30 - 14:00 | Thema 1: Effectief samenwerken

1. Efficiënter en veiliger werken met een werkplek waarin al jouw applicaties geïntegreerd zijn

De medewerkers in jouw organisatie werken vaak met verschillende applicaties en documenten, afhankelijk van hun functie. Hoe zorg je ervoor dat iedere medewerker een gepersonaliseerde digitale werkplek heeft waarin - met slechts één login – alle relevante applicaties, informatie en documenten direct toegankelijk zijn? Dat zou efficiënt zijn!

Door: Martijn Hoogstoevenbeld (FC Twente), André Stokkingreef (Previder), Workspace 365

2. Een betere samenwerking en communicatief sterker met een intranet-gebaseerde werkplek

Veel organisaties komen voor een uitdaging te staan op het gebied van interne communicatie, vooral wanneer zij groeien. Want hoe zorg je ervoor dat informatie voor iedereen in het bedrijf, op welke locatie dan ook, beschikbaar is? En hoe verbind je medewerkers met elkaar, terwijl je tegelijkertijd hun werkprocessen efficiënter maakt?

Door: Josien Schonewille (Welbions), Thomas Rombout (Previder), a&m impact

3. Een nieuw digitale werkplek… En hoe nu verder?

Je hebt geïnvesteerd in een nieuwe digitale werkplek. Echter is de investering pas succesvol wanneer medewerkers het maximale uit de techniek halen. Hoe zorg je daarvoor? Hoe digi-vaardig zijn je collega's? Werken zij op de juiste en dezelfde manier met de werkplek? En wat gebeurt er als je hier géén aandacht aan besteedt? Winvision en Previder nemen je mee in praktijkvoorbeelden en lessons learned.

Door: Sep Bartels (Winvision), Gert Wessels (Previder), Erwin Leurink (Previder)

14.15 - 14.45 | Thema 2: Veilig werken

1. Help! Gehackt of gegijzeld! Wie is eindverantwoordelijk en maakt beleid?

Dat is de grote hamvraag. Wie is er verantwoordelijk voor een datalek, boete of reputatieschade na een succesvolle aanval? Wie draagt de verantwoordelijkheid om een dergelijke aanval te voorkomen? Tijdens deze sessie bespreken we dit onderwerp en hoe je tot een informatiebeveiligingsbeleid komt dat verantwoordelijkheden helder maakt en praktisch haalbaar is voor jouw organisatie.

Door: Marco Vader (Previder)

2. Praktische tips om je data te allen tijde veilig te houden

Hoe komen cybercriminelen het vaakst binnen in een organisatie? Hoe bescherm je je tegen cyberaanvallen van kwaadwillenden? En hoe zorg je ervoor dat je bedrijfsprocessen kunnen doorgaan, mochten ze tóch binnenkomen? In deze sessie krijg je tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Door: Erwin Neijmeijer (Previder), Erik Nijhuis (Previder), Fortinet

15.00 - 15.30 | Thema 3: Up and running zonder zorgen

1. Is je IT-omgeving aan vernieuwing toe? Waar begin je…

Wanneer je tot het besef bent gekomen dat je IT-omgeving niet meer alle moderne wensen in je organisatie ondersteunt, kan de keuze vallen op uitbesteden. Maar waar begin je? En hoe voorkom je downtime in dit proces? We praten erover met Cogas, die dit traject van a tot z doorlopen heeft.

Door: Koen Kamphuis (Cogas), Erwin Leurink (Previder)

2. Vijf tips om downtime te voorkomen

Hoeveel downtime is in jouw organisatie geoorloofd? Dat verschilt namelijk per situatie. Moet je 24/7 doordraaien en heeft iedere minuut downtime cruciale gevolgen? Of gaat het om medewerkers die werken binnen kantoortijden en die niet altijd online hoeven te zijn? In welke situatie jouw organisatie zich bevindt, heeft invloed op de set maatregelen waarin je investeert om downtime te voorkomen.

Door: Ewald Lucas (Previder)

3. Technische oplossing of verandervraagstuk? Kijk naar je architectuur

Veel organisaties vragen om een technische oplossing voor een probleem. Maar welke uitdaging zit daarachter? Bereik je met die oplossing écht je doel? In de praktijk blijkt dat het vraagstuk vaak complexer is. Maak de samenhang tussen bedrijfsstrategie, IT-strategie, informatievoorziening en ICT inzichtelijk door je IT-architectuur onder de loep te nemen. Hoe kom je tot een toekomstgericht stappenplan?

Door: Gert-Jan van Munster (Previder)

Meld je direct aan

Inschrijven voor dit evenement is niet meer mogelijk